Πότε θα κάνετε κάτι για τη διαιτησία;

Στέλιος Παρθενάκης27 Δεκεμβρίου 2020

Από την αρχή της χρονιάς και με δεδομένη την ανάγκη να βρεθούν λύσεις για όλα τα προβλήματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ, παρατηρούνται κακές διαιτησίες που έχουν γίνει πλέον κανόνας.

Οι Έλληνες ρέφερι είναι από τος καλύτερες “σφυρίχτρες” στη Ευρώπη και πάντα υπάρχουν εκπρόσωποι μας σε μεγάλες διοργανώσεις. H χρονιά έχει ξεκινήσει με πολλά παράπονα από όλες τις ομάδες σε βαθμό να βγαίνουν ανακοινώσεις , γίνονται ενστάσεις για αλλοίωση αποτελεσμάτων και φυσικά η εικόνα αυτή αρχίζει και εκνευρίζει. Η ΚΕΔ είναι η αρμόδια να λύσει τα θέματα που υπάρχουν και να τονίσει στους νέους κυρίως ρέφερι ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις υποδείξεις τους. Έχοντας σχεδόν διανύσει 9 αγωνιστικές από τη έναρξη της Basketleague είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να βελτιωθεί το επίπεδο της διαιτησίας.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι διαιτητές δεν είναι άνθρωποι και ότι δε χαίρουν εμπιστοσύνης από το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ. Πολλές φορές έχουμε πει πως η κακή εικόνα μιας ομάδας δικαιολογείται από διαιτητικά λάθη. Όμως, πλέον οι μέτριες διαιτησίες έχουν γίνει κανόνας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ας κοιτάξουν οι ιθύνοντες να δουν τι φταίει, γιατί τα παράπονα από όλες τις ομάδες σε μια περίοδο που το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να πάει ενωμένο αυξάνονται και η διαιτησία είναι βασική παράμετρος για την ανταγωνιστικότητα της Basketlegue.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.