Ποτέ δεν είναι εντελώς… αργά!

Αρις Νικολάκης19 Ιανουαρίου 2021

H εξ ανάγκης (το τονίσαμε ουκ ολίγες φορές) έλλειψη συνοχής και σταθερότητας στην ενδεκάδα τού ΠΑΟΚ έχει πλέον, επίσημη …αναγνώριση! Στην τελευταία εβδομαδιαία αναφορά (weekly post) του Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου (CIES) – το οποίο τελεί υπό την αναγνώριση της ΟΥΕΦΑ – αναδεικνύεται πλήρως αυτή η αγωνιστική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι η τελευταία ομάδα στο ελληνικό Πρωτάθλημα σε ποσοστά χρόνου συμμετοχής στην ενδεκάδα των παικτών με τις περισσότερες παρουσίες σε αυτήν. Και με τέτοια χαμηλά ποσοστά; Εύλογα διαταράσσονται… Διασαλεύονται – εάν θέλετε – οι αγωνιστικές ισορροπίες . Με προφανή αποτελέσματα…

79.1% Απόλλων Σμύρνης 15 αγ

77.5% ΠΑΣ Γιάννινα 15

75.2% Βόλος 16

74.9% Λάρισα 15

72.6% Παναιτωλικός 16

72.2% Παναθηναϊκός 16

71.9% Αστέρας 16

70.5% Ατρόμητος 15

69.3% Ολυμπιακός 15

67.9% ΟΦΗ 16

67.7% Άρης 14

67.4% Λαμία 12

66.3% ΑΕΚ 14

64.9% ΠΑΟΚ 15

Όταν μάλιστα, αυτή η ανάγκη… Επιτρέψτε μας, να την πούμε… Πληγή ! Όταν λοιπόν, γι’ αυτές τις ακατάπαυστες αλλαγές στην ενδεκάδα δεν αφορά δοκιμές αλλά μετρημένες – δίχως στάλα υπερβολής - στα δάκτυλα επιλογές… Η… πληγή αυτή είναι μέχρι και μη ιάσιμη! Φυσικά, δεν αναζητούμε δικαιολογίες, αιτιολογίες ακόμη κι ελαφρυντικά για την παροχή τόσων δώρων του ΠΑΟΚ στους αντιπάλους του. Τόσων βαθμών εξ αιτίας της αδυναμίας του σε ό, τι αφορά τις ελλείψεις συνοχής και σταθερότητας της ενδεκάδας του. Ο ΠΑΟΚ ευθύνεται και σε απόλυτο βαθμό. Δε χωρά συζήτηση περί τούτου. Όπως έστρωσε (με τεράστιες ευθύνες διοικητικής και – τέως - τεχνικής ηγεσίας βεβαίως, βεβαίως), έτσι κοιμάται… Έχουν κι άλλες ομάδας χαμηλά ποσοστά χρόνου συμμετοχής στην ενδεκάδα των παικτών με τις περισσότερες παρουσίες σε αυτήν. Ναι, έτσι είναι αλλά… Αυτές οι ομάδες ψάχνονταν και ψάχνονται ακόμη για να διαμορφώσουν... ραχοκοκαλιά! Εύλογα με τους παίκτες – συρτάρια… Μπες, βγες δηλαδή,. Αυτά τα περί ου ο λόγος ποσοστά είναι χαμηλά. 

Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής δεν είχε καν τα περιθώρια να ψαχθεί! Από πέρυσι κιόλας κρατά αυτή η κατάσταση. Είτε επί Αμπέλ Φερέιρα τότε, είτε Πάμπλο Γκαρσία τώρα ο ΠΑΟΚ δεν «σταύρωνε» και δεν «σταυρώνει» ενδεκάδα. Δεν ήταν δε, μόνον η έλλειψη επιλογών. Ήταν και το περίσσευμα ατυχιών. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα! Για να ιαθεί αυτή η πληγή χρειάζεται και χρόνος αλλά και χώρος. Μήτε χρόνο, μήτε χώρος υπάρχει. Χρόνος για να προσθαφαιρέσεις. Και χώρος για το πηγαινέλα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος – βλέπετε – καθώς δεν έγιναν εύστοχες επιλογές στην περυσινή θερινή περίοδο. Δεν έγιναν καν επιλογές στην περυσινή χειμερινή εξ αιτίας της δαμόκλειας σπάθης του Financial Fair Play. Τελευταία όμως – οφείλουμε, να το τονίσουμε - καταγράφονται κινήσεις με προοπτικές διόρθωσης και βελτίωσης της κατάστασης. Ποτέ δεν είναι εντελώς …αργά, για να ιαθεί αυτή η πληγή!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.