Ποστέκογλου: «Το θέμα δεν είναι τα χρήματα αλλά το πώς τα ξοδεύεις»

Metrosport Team05 Απριλίου 2024

Ο Ανζέ Ποστέκογλου σχολίασε τις αναφορές ότι η Premier League εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει αφαιρέσεις βαθμών και συζήτησε επίσης την οικονομική σημασία της πρόκρισης στο Champions League.

Η Daily Mail ανέφερε χθες ότι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ εξετάζουν το ενδεχόμενο αφαιρέσεων πόντων και αντ' αυτού εισάγουν φόρο πολυτελείας, παρόμοιο με το μοντέλο που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στα αμερικανικά αθλήματα.

Η αφαίρεση τεράστιων πόντων για την Έβερτον και τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε συνδυασμό με μια ασυνήθιστα ήσυχη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ανάγκασε τους συλλόγους της Premier League να ξανασκεφτούν το τρέχον μοντέλο.

Ο Ποστέκογλου μίλησε για το θέμα και είπε ότι δεν έχει να κάνει με πόσα χρήματα έχεις, αλλά πώς τα ξοδεύεις. Ρωτήθηκε επίσης για τη σημασία που έχει να προκριθούν οι σύλλογοι στο Champions League προκειμένου να κρατηθούν οικονομικά υπό έλεγχο, κάτι που είπε ο Ποστέκογλου δεν βελτιώνει πάντα την τύχη στο γήπεδο.

 «Προέρχομαι από έναν κόσμο ισοπαλίας στην Αυστραλία, όπως στον αμερικανικό αθλητισμό, και δεν μου άρεσε καθόλου.

«Στην Αυστραλία, είχαμε το ανώτατο όριο μισθών και κάτι παρόμοιο με έναν φόρο πολυτελείας. Διατήρησε τον ανταγωνισμό ομοιόμορφο, αλλά ένιωσα ότι κατέστειλε την ικανότητα να είσαι ο καλύτερος. Θέλετε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και όχι ομάδες που ξεπερνούν τις δαπάνες για να κερδίσουν πράγματα. Το θέμα δεν είναι να έχεις χρήματα, είναι το πώς τα ξοδεύεις.

«Η Νιούκαστλ έκανε το Champions League πέρυσι, τη βοήθησε φέτος; Δεν είμαστε τράπεζες, είμαστε ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. Δεν είμαστε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Δεν μετριέμαι με τον ισολογισμό στο τέλος της χρονιάς.

«Μπορείς να δεις πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ταχυδακτυλουργίες στο Champions League όταν δεν φτιάχνεις την ομάδα σου. Για να είμαι δίκαιος με τον Έντι, είχε μερικούς φρικτούς τραυματισμούς, αλλά αυτό που λέω είναι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπέροχο, τα χρήματα είναι υπέροχα, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε τρίτοι την επόμενη χρονιά; Όχι, στην πραγματικότητα, μάλλον θα είναι πιο δύσκολο.

«Ο ρόλος μου σε όλα αυτά είναι να μην ανησυχώ για την οικονομική πίεση για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που ελπίζουμε να ανταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και την Πρέμιερ Λιγκ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.