Πόσο έλειψες Φακούντο

Γιώργος Στράντζαλης25 Ιανουαρίου 2021

Φάνηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και επιβεβαιώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο παιχνίδι Πρωταθλήματος στη Ριζούπολη. Ότι ο Φακούντο Μπερτόγλιο, στον φετινό Αρη, έχει εξελιχθεί σε μία πολύτιμη μονάδα για την επιθετική γραμμή κι όταν λείπει από την ενδεκάδα ο Αργεντινός, η ομάδα είναι δυσλειτουργική και αναποτελεσματική.

Το πόσο σημαντικός είναι το καταδεικνύουν οι επιδόσεις και οι αριθμοί του, μα πάνω απ’ όλα η συνολική εικόνα του Αρη στα ματς που τον έχει στη σύνθεσή της σε σχέση με αυτά που απουσίασε. Ο αγώνας Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη με τον Αστέρα ήταν το πρώτο του παιχνίδι μετά τον τραυματισμό που υπέστη, πέρασε αλλαγή στο β’ ημίχρονο και σε 36’ που αγωνίστηκε πρόλαβε να σκοράρει και είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ που έβαλε ο Μαντσίνι. Στη Ριζούπουλη -όπως αναμενόταν – φόρεσε φανέλα για 73’.

 Τι έκανε; Είχε την προτελευταία επαφή της μπάλας στο γκολ του Ιωάννου και έβγαλε άλλες δύο – τρεις φορές σε θέση τετ α τετ τους συμπαίκτες του, ενώ είχε τις περισσότερες σωστές μεταβιβάσεις (12) στο παιχνίδι μετά τον Σάσα (17). Για την ακρίβεια, σε διάστημα τεσσάρων ημερών και σε 109’ αγωνιστικά λεπτά, ο Μπερτόγλιο βρήκε διάχτυα και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του τελικές προσπάθειες. Πέραν αυτών, φάνηκε στο διάστημα της απουσίας του πόσο πολύ έλειψαν τα τρεξίματά του, η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι, όπως επίσης και η συνεισφορά που έχει στη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού. 

Ο Αργεντινός είχε μείνει στα… πιτς κόντρα σε ΠΑΣ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και καθόλου τυχαία μάλλον ο Αρης έμεινε άσφαιρος συνολικά στα 291 αγωνιστικά λεπτά και με την εικόνα της ομάδας στην επιθετική ανάπτυξη να μη θυμίζει σε τίποτα απ’ όσα είδαμε στη Ριζούπολη (κυρίως στο α’ ημίχρονο). Δεν είναι -πλέον – κρυφό πως όταν λείπει ο Μπερτόγλιο ο Αρης χωλαίνει περισσότερο τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό. 

Το λένε και οι αριθμοί. Μηδέν γκολ στα - πιο πρόσφατα - ματς που ήταν τραυματίας, τρία γκολ (και) με δική του συμμετοχή στα τελευταία δύο που ήταν στην ενδεκάδα. Ο Αργεντινός είναι ο πιο απειλητικός παίκτης του Αρη. Σε 14 συμμετοχές Πρωταθλήματος έχει 18 τελικές προσπάθειες (σσ τρίτος στη σχετική κατηγορία σε ομαδικό επίπεδο), κέρδισε δύο πέναλτι και έχει πέντε γκολ, ήτοι χρειάζεται 3,6 τελικές για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όταν ο Αρης θέλει 7,7 τελικές ανά αγώνα για να σκοράρει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.