Πως (θα) είναι ο ΠΑΟΚ το φαβορί

Αρις Νικολάκης03 Ιανουαρίου 2023

Έκανε ...πέρυσι μια κακή, μία κάκιστη αρχή. Και να ήθελε χειρότερη; Ως ΠΑΟΚ, δε θα μπορούσε, να κάνει! Έφερε τα κάτω, πάνω στη συνέχεια. Βρήκε ρυθμό. Έπαιξε καλή μπάλα. Έπεισε πως μπορεί, να σώσει την παρτίδα. Και στον τελευταίο... περυσινό αγώνα του έπαιξε , όσο έπαιξε, καλή μπάλα. Αν και στο τέλος του έβγαλε τα μάτια του , με τα ίδια του τα χέρια!

Κι εδώ επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως κι αύριο αναμένεται να παίξει καλή μπάλα. Είπαμε: Βρήκε ρυθμό. Ακολουθεί ορθά πατήματα. Έτσι σημασία έχει εάν κι εφ' όσον απλά, αξιοποιήσει ανωτερότητα και κυριαρχία απόψε στην Τούμπα. Ήτοι, εάν κι εφ' όσον προπονητές και παίκτες τού ΠΑΟΚ σεβασθούν εαυτούς κι αλλήλους. Με άλλα λόγια; Δεν θα πετάξουν ο ένας τον κόπο του άλλου για να φέρουν τα κάτω της κακής, της κάκιστης αρχής... Πάνω με τη κακή συνέχεια με τις προοπτικές διάσωσης της τρέχουσας παρτίδας.

Όλα για την εξέλιξη του αγώνα στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ αφορούν τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η στρατηγική του κι οι εναλλακτικές σε περίπτωση κατά την οποία τα αρχικά του πλάνα δεν αποδώσουν είναι τον "άλφα" για τη νίκη της ομάδας του. Ακολουθούν μέχρι το "ωμέγα" οι παίκτες τους οποίους θα επιλέξει σε έναν αγώνα με βαθμό δυσκολίας υψηλότερο από τους βαθμούς δυσκολίας σε Αγρίνιο και Περιστέρι.

Το κυρίως θέμα για προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ δεν είναι απλά, η αντιμετώπιση του Άρη. Είναι η αντιμετώπιση του κακού το0υ εαυτού. Αυτός κι ουχί ο Ατρόμητος είναι η αιτία της απώλειας δύο βαθμών, στο Περιστέρι. Αυτός, ο κακός εαυτός του ΠΑΟΚ - τον οποίο δεν μπορεί κακώς, να ελέγξει ο Ρουμάνος προπονητής - είναι ο ισχυρός αντίπαλος του. Δεν είναι ο Άρης...

Με την αναφορά μας αυτή ουδόλως υποτιμούμε τον Άρη. Δεν υπερτιμούμε και τον κακό εαυτό του ΠΑΟΚ. Την αλήθεια υπηρετούμε. Ο ΠΑΟΚ έχασε βαθμούς σε αγώνες με απόδοση ισχύος από χαμηλή έως μέτρια κι υψηλή από ατομικά λάθη παικτών του. Έχασε κι από την έλλειψη ετοιμότητας προπονητών του για αντίδραση όταν κατά την διάρκεια πτήσεων οι κινητήρες του... ρέταραν. Έπεσε σε κενά. Και μέτρησε ανώμαλες προσγειώσεις!

Με λίγα λόγια; Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ αύριο στην Τούμπα είναι τα παθήματα του - ακόμη και το τελευταίο - στον τρέχον Πρωτάθλημα να έχουν ήδη γίνει μαθήματα.

Εάν έχουν γίνει; Ο "δικέφαλος", με δεδομένο τον υψηλότερο των παρελθόντων αγώνων του βαθμό δυσκολίας, θα είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμός, τον ποδαρικό με το δεξί και κυρίως, για τον διάδρομο απογείωσης του. Με ουσιαστικό πλάνο πτήσης... Την διάσωση της εφετινής παρτίδας!

ΥΓ 1 : Αρχισε, να γράφει το κοντέρ του 2023 αλλά... Μήτε φωνή. μήτε ακρόαση για τη Νέα Τούμπα! Σιωπή κι από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι από την - έτσι η αλλιώς εκτεθειμένη επί του θέματος - Πολιτεία. Τούτο δε, δίχως απαραίτητα η σιωπή να μην είναι χρυσός. Λέμε εμείς...

ΥΓ 2 : Μπράβο στη Σούπερ Λιγκ για την απόδοση ελάχιστης τιμής στην μνήμη του ενός, μοναδικού κι ανεπανάληπτου "θεού" της μπάλας.

ΥΓ 3 : Με τόσους... πειρασμούς να παραμονεύουν σε κάθε βήμα τους... Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας οφείλουν (στους εαυτούς τους και στις οικογένειες του κατ' αρχήν) να τούς αποφεύγουν. Πως; Με αεροστεγή μυαλά!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.