Πώς οι «βλαχοπρόεδροι» άδειασαν τον Υφυπουργό

Δημήτρης Μπούζας02 Απριλίου 2021

Τζάμπα τόση προσπάθεια, τόσος θόρυβος, τόση αβάντα και το κυριότερο η επιστράτευση του ίδιου του Πρωθυπουργού που φορτωμένος ο δόλιος με τόσες «φουρτούνες», υποχρεώθηκε πιεζόμενος να συνηγορήσει σε ένα εγχείρημα ρηχής και κουτοπόνηρης έμπνευσης. 

Πριν ακόμη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, είχαν διαρρεύσει κάποιες σκέψεις του Υφυπουργού, συγχρόνως και κάποιες προειδοποιητικές κινήσεις του, οι οποίες αποσκοπούσαν να προϊδεάσουν, προφανώς και να εκβιάσουν, όλους τους ενεχόμενους και εμπλεκόμενους, πως κάποια πράγματα θα έπρεπε να κινηθούν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Χρησιμοποιώντας την «ολιστική μελέτη» δραστηριοποιήθηκε θεσμικά, έχοντας στόχο να αποδείξει πως ήταν αποφασισμένος να φτάσει εκεί που σκόπευε. 

Οι αλλεπάλληλες αναβολές των αρχαιρεσιών και η παρασκηνιακή δραστηριότητα του Υφυπουργού, οδηγούσαν σε περίεργες καταστάσεις. Αυτή η επιμονή του Λευτέρη Αυγενάκη για τους υποψιασμένους είχε βέβαια μια πολύ απλή εξήγηση. Κι αυτή δεν ήταν άλλη από την προσπάθεια του να βρει τρόπο για να αποτρέψει την επανακατάληψη της ομοσπονδίας από την αντι-Ολυμπιακή παράταξη των «εξυγιαντών» («βλαχοπροέδρων») που είχαν διακόψει τη σκυταλοδρομία των φυτευτών προέδρων της παράγκας (Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης), χωρίς βέβαια και οι ίδιοι να έχουν να επιδείξουν κάτι το ουσιαστικό. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα «κουκιά» έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα πάθαινε συντριβή αν κατέβαινε στις εκλογές παρασκηνιακά, ο κύριος Υφυπουργός και μέγας υποστηρικτής του λιμανιού όπως και υπεύθυνος της τερατογέννησης της περιβόητης επιτροπής που υιοθέτησε το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας – άλλο ένα εγχείρημα έμπνευσης του θρύλου - ... σοφίστηκε το παραπλανητικό σχέδιο με τους διεθνείς του έπους του 2004. Θεώρησε και υπολόγισε ότι είναι προτιμότερο να βρεθούν στο ΔΣ παλιοί διεθνείς παρά το σχήμα να αποτελείται στο σύνολο του αποκλειστικά από τους «βλαχοπροέδρους». 

Τώρα το τι θα μπορούσε να προσφέρει ο Ανατολάκης ή ο Καφές ο οποίος δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα στα αποδυτήρια της Βέροιας σε εκείνο το καραμπινάτο στημένο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είναι κάτι που ο ίδιος το θεώρησε ασήμαντο. Δυστυχώς όμως για τον κύριο Υφυπουργό τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα υπολόγισε. Το σχέδιο του τινάχθηκε στον αέρα. Οι «βλαχοπρόεδροι» πειθαρχημένα έδωσαν το παρών, τήρησαν την γραμμή τους και ελέγχουν απόλυτα το νέο ΔΣ. 

Καλό ή κακό ο χρόνος θα δείξει ή αν θέλετε η σύμπνοια που θα υπάρξει και που επιβάλλεται να υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και στο Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά από αυτό το ναυάγιο εξετέθη για μια ακόμη φορά, σε μια προσπάθεια του να εξυπηρετήσει και πάλι τον Ολυμπιακό. Έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά στο διάστημα αυτό που συνέβησαν όλα αυτά τα περίεργα γύρω από τις εκλογές της ΕΠΟ. Οι πιστοί αναγνώστες της στήλης ελπίζω να θυμούνται ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε προβλέψει και είχαμε αποκαλύψει το σχέδιο του κυρίου Υφυπουργού. 

Στόχος του ήταν να αποτρέψει πρωτίστως την εκλογική συντριβή του Ολυμπιακού ή διά της πλαγίας οδού με την «ολιστική μελέτη» και το ελκυστικό σενάριο με το έπος του 2004, να μπάσει από το παράθυρο όσους μπορούσε στο νέο ΔΣ. Απέτυχε και εξετέθη. Δυστυχώς όμως εξέθεσε και τον Πρωθυπουργό. Θα το πληρώσει; Μάλλον όχι! Κι αυτό γιατί το Κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ είναι πανίσχυρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.