Πώς ο Γκορτετζιάνι... χτύπησε (ξανά) την πόρτα του Λουτσέσκου

Χάρης Εμμανουηλίδης29 Σεπτεμβρίου 2022

Το όνομα του Βασίλη Γκορντεζιάνι μπήκε γρήγορα στην ατζέντα εφημερίδων και site έπειτα από τον τραυματισμό του Μπράντον Τόμας που θα τον κρατήσει εκτός πλάνου του Ραζβάν Λουτσέσκου για περίπου 5 εβδομάδες, με τον 20χρονο επιθετικό με Ελληνικές και Γεωργιανές ρίζες να μπαίνει εναλλακτική στην κορυφή της επίθεσης του Δικεφάλου.

Πως όμως ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έφτασε να βρίσκεται στο πλάνο του Ρουμάνου τεχνικού; Ο ίδιος για αποτελεί ένα πρότζεκτ για το οποίο όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τα αγωνιστικά όσο και για τα σωματικά του χαρακτηριστικά, με τον ίδιο να καλείται να δείξει πως είχαν δίκιο όσοι πίστεψαν σε αυτόν και τον έκαναν κάτοικο Τούμπας το 2014 σε ηλικία 12 ετών.

Ο ίδιος συστήθηκε για πρώτη φορά στους... μεγάλους όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε για δεύτερη φορά τα ηνία των «ασπρόμαυρων» με το φιλικό παιχνίδι απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο το καλοκαίρι του 2021 να ξεκινάει με τον ίδιο στην κορυφή της επίθεσης και στα 45 λεπτά τα οποία αγωνίστηκε να δείχνει πως ξέρει να κάνει τη δουλεία.

Η κλήση του στο σύνολο του Λουτσέσκου έγινε έπειτα από μία ειδική συγκυρία όπου ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήταν σε διακοπές μετά την ολοκλήρωση του Euro 2021, ο Μάικλ Κρμέντσικ αποτελούσε παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν στην Μάλμε, έτσι ο ίδιος μαζί με τον Γιώργο Κούτσια ήταν οι μοναδικοί που μπόρεσαν να βρεθούν στην πρώτη προπόνηση του Δικεφάλου.

Όταν ένας τραυματισμός έβαλε το όνειρο στην αναμονή

Ο γεννημένος στην πατρίδα του πατέρα του, Γεωργία, Βασίλης, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και έμοιαζε να είναι πιο κοντά στο όνειρο της ευκαιρίας μονιμοποίησης του στο ρόστερ της πρώτης ομάδας ωστόσο σε εκείνο το χρονικό σημείο, ένα κάταγμα στη διάφυση της κλείδας του αριστερού χεριού στην φιλική αναμέτρηση με τον Αλμωπό Αριδαίας τον άφησε πίσω αλλά ο ίδιος δεν πτοήθηκε.

Με το συμβόλαιο του να έχει ανανεωθεί χωρίς μπάι άουτ, ο «Γκόρντε» αφοσιώθηκε στο πως θα επιστρέψει πιο δυνατός στις προπονήσεις της Β ομάδας για αρχή και εν συνεχεία το πως θα μπει ξανά στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

«Μέσα σε ένα χρόνο θα μπορεί να είναι το επόμενο εννιάρι του ΠΑΟΚ. Τον πιστεύω πολύ», δήλωνε ο τότε ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Τάι, στο Metropolis 95.5, δείχνοντας την πεποίθηση του για το πρότζεκτ που έτρεχε και είχε μπει σε αναμονή.

«Κατά 99% όταν είμαι στην περιοχή με τη μπάλα, είναι γκολ!»

Η αυτοπεποίθηση σε έναν επιθετικό αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό για την επιτυχία του, και ο 20χρονος στράικερ έχει αρκετή από αυτή, ωστόσο γνωρίζει που βρίσκεται μιλώντας για την ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε ξανά πέρσι στην πρώτη ομάδα, «Πιστεύω ότι λίγα λεπτά θα μπορούσα να έχω διεκδικήσει, αλλά χρειάζομαι ακόμα ψήσιμο και δουλειά για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με πρόσφατες δηλώσεις του έδειξε πως πιστεύει στον Γκορτετζιάνι και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, έχοντας μάλιστα το ίδιο πλάνο στην τακτική του με τον Πάμπλο Γκαρσία, κάτι που ανέδειξε ο νεαρός στράικερ, «Ο Λουτσέσκου και ο Γκαρσία μου ζητούσαν το ίδιο πράγμα, την πίσω κίνηση».

Το πρότυπο του Άκπομ

Ο νεαρός επιθετικός χρειαζόταν ένα πρότυπο, έναν παίκτη ο οποίος να τον συμβουλεύει τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρο και αυτό τον ρόλο στην εν λόγω περίπτωση είχε αναλάβει ο Τσούμπα Άκπομπ.

«Πολλές φορές μέσα στην προπόνηση, μου έδινε συμβουλές ο Ακπομ, είναι ο παίκτης με τον οποίο θα έλεγα πως ήρθα πιο κοντά. Πιο συγκεκριμένα μου έδινε συμβουλές για την κίνηση στο πρώτο δοκάρι. Θυμάμαι ήταν μία προπόνηση που κάναμε με την πρώτη ομάδα, και ο Λουτσέσκου ήθελε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι, εγώ δεν μπορούσα να την βγάλω και μετά ήρθε μου έδειξε ο Άκπομ και το πέτυχα. Αν μπορούσα να πάρω κάτι από τον Τσούμπα θα ήθελα το τάιμινγκ στο γκολ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.