Πώς ο ΠΑΟΚ θέλει να «κλειδώσει» το χρονοδιάγραμμα για τη Νέα Τούμπα

Κώστας Πετρωτός16 Ιουλίου 2022

Μπορεί μετά την παρουσίαση της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την Salfo και την Populous, το θέμα της Νέας Τούμπας να έχει απομακρυνθεί από την δημοσιότητα, αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται δουλειά. Οι άνθρωποι που ασχολούνται από πλευράς ΠΑΕ με το πρότζεκτ (θυμίζουμε επικεφαλής είναι ο υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών της DIMERA, Δημήτρης Μουτσάκης και ο υπεύθυνος των γηπεδικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ, Γιάννης Δημογιάννης), έχουν καθημερινά αρκετό όγκο δουλειάς και στην παρούσα φάση και πολύ στενή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Η τακτική τους είναι να παίρνουν συνεχώς feedback από τους ανθρώπους του Δήμου στον σχεδιασμό του master plan, στο κομμάτι που εμπλέκεται ο δήμος, δηλαδή αυτό της αλάνας της Τούμπας, έτσι ώστε να επιλύονται οι όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν. Γι’ αυτό και υπάρχουν διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες μέρες .

Προς τα τέλη του μήνα προγραμματίζεται και συνάντηση με το αντίστοιχο επιτελείο της Περιφέρειας, που, ως γνωστό, έχει δεσμευτεί να συμβάλλει στην χρηματοδότηση έργων γύρω από την κύρια κατασκευή.

Ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι όταν υπάρξει πλέον ξεκάθαρο το πλάνο σε όλα τα δεδομένα του (ακριβές σχέδιο του τι πρόκειται να δημιουργηθεί, πλάνο χρηματοδότησης κ.α.), τότε να υπάρξει η δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την τήρηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. 

Εφόσον αυτό συμβεί, τότε θα έχει και ουσιαστικό νόημα να ανοίξει και το κεφάλαιο της μετεγκατάστασης της ομάδας στο Καυτανζόγλειο που, αν όλα πάνε βάσει του αρχικού προγραμματισμού, θα γίνει κάπου προς τα τέλη του Σεπτέμβρη. Με βάση αυτές τις πρώτες σκέψεις, στόχος είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τα τέλη του έτους για να υπάρχει ο χρόνος στο δεύτερο μισό της σεζόν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Φυσικά για να υπάρξει ουσιαστικά συζήτηση για το θέμα του Καυτανζογλείου, θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος “Αυγενάκης”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.