Πώς ο Γκαρσία «τιθάσευσε» τον Ουάρντα

Metrosport Team13 Φεβρουαρίου 2021

Η επιστροφή του Αμρ Ουάρντα, στις αρχές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου συζητήθηκε έντονα. Ηταν η τέταρτη φορά που επέστρεφε ο Αιγύπτιος στην Τούμπα και αρκετοί είχαν τις αμφιβολίες τους για την ανταπόκριση του παίκτη, καθώς ήταν επηρρεασμένοι (και δικαιολογημένα) με όσα συνέβησαν στο παρελθόν. 

Ο Αιγύπτιος όμως ανταπόκριθηκε. Και είναι εμφανέστατη η αλλαγή του, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται βοηθά την ομάδα, δεν δίνει το παραμικρό δικαίωμα, απεναντίας που κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους. 

Σημαντικό ρόλο στην μεταμόρφωση (προς το καλύτερο) του Αιγύπτιου άσου, έπαιξε (και εξακολουθεί να παίζει) ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την έλευση του Ουάρντα και από την πρώτη στιγμή, του έδειξε πως τον εμπιστεύεται, τον υπολογίζει πολύ και τον θεωρεί κομβικό παίκτη στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Του μιλάει πολύ, όπως και σε όλους τους παίκτες. Τον τονώνει, του δίνει να καταλάβει πως πρέπει να είναι ήρεμος για να αναδεικνύει την ποιότητά του. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που συνέβη μετά τον αγώνα με την Λαμία στο Κύπελλο. Ο Γκαρσία, μετά το τέλος του αγώνα, μπήκε στο γήπεδο και έδινε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Φυσικά και στον Ουάρντα. Το αξιοσημείωτο όμως είναι, πως ο Ουάρντα, αγκάλιαζε τον προπονητή του ΠΑΟΚ και δεν τον άφηνε να… φύγει από κοντά του. Για αρκετά δευτερόλεπτα οι δυο τους, συζητούσαν με τον Ουάρντα να δείχνει προσηλωμένος στον προπονητή του. Τον κοιτούσε, σαν να είναι ο δάσκαλος που τον πίστεψε και τον «μεταμόρφωσε». Και η αλήθεια είναι, πως με αυτή την συμπεριφορά, ο Γκαρσία «τιθάσευσε» τον Αιγύπτιο και με αυτή την προσέγγιση, επιχειρεί να πείσει κάθε παίκτη, πως πρέπει να αναδείξει την ποιότητά του (προς το συμφέρον της ομάδας) μέσα στο γήπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.