Πώς ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να βγει απόφαση μέχρι το τέλος των πλέι-οφ!

Κώστας Πετρωτός15 Απριλίου 2020

Δεν χρονοτριβεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επόμενα βήματά της στην προσπάθεια που κάνει για να ανατρέψει την εισήγηση της ΕΕΑ ότι υπάρχει σχέση συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη την οποία τα εγχώρια αθλητικά δικαστήρια επικύρωσαν ως απόφαση που οδηγεί τον Δικέφαλο σε αφαίρεση 7 βαθμών.

Η απόφαση για προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης ήταν προειλημμένη, κάτι που επιβεβαιώθηκε χθες στην τηλεδιάσκεψη του Ιβάν Σαββίδη με τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, από σήμερα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει άμεσα το νομικό τμήμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. 

Αναλυτικά:

-Ήδη, μετά από επαφές του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, έχει επιλεγεί μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, το οποίο έχει ειδίκευση σε υποθέσεις που εκδικάζονται στο CAS.

-Βάσει νόμου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει περιθώριο 21 ημερών να καταθέσει προσφυγή στο CAS και ήδη προχωρά η διαδικασία μετάφρασης των 42 σελίδων της απόφασης της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, καθώς και όλων των υπόλοιπων απαραίτητων εγγράφων.

-Η προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάννης θα γίνει με την επιλογή της ταχείας διαδικασίας. Ο επίσημος ΠΑΟΚ θα επικαλεστεί την ανάγκη η υπόθεση να κλείσει πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν και με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται στα γραφεία της Τούμπας είναι εφικτό το CAS να προχωρήσει σε έκδοση απόφασης μέσα σε δύο μήνες από την μέρα που θα κατατεθεί η προσφυγή.

Με απλά λόγια, με δεδομένο ότι πριν αρχίσουν οι αγώνες των πλέι οφ θα χρειαστούν και περίπου τρεις εβδομάδες προπονήσεων, θεωρείται ρεαλιστικό να υπάρξει απόφαση από το CAS με το τέλος των πλέι οφ και πολύ πιθανό πριν αρχίσουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.