Πώς να αγνοήσεις τη «μητέρα των μαχών» για ένα ματς Conference League;

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Οκτωβρίου 2021

Εγινε πια μονότονο να ακούμε προπονητές και παίκτες να δηλώνουν ότι επικεντρώνονται πάντα μόνο στο προσεχές ματς και καθόλου δεν σκέφτονται τα επόμενα για να μην αποπροσανατολίζονται. Είναι μια εύλογη, μια αυτονόητη προσέγγιση, που δεν δείχνει μόνο, αλλά και είναι λογική. Μπορεί, όμως, να εφαρμοστεί απόλυτα; Ισχύει σε κάθε περίπτωση; Μήπως υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν να το λένε, γιατί έτσι πρέπει, αλλά στην πραγματικότητα το ματς που έχουν μπροστά τους συνδυάζεται υποχρεωτικά με το αμέσως επόμενο;

Οποιος έχει την απάντηση, ξέρει πώς θα σκεφτεί και πώς θα ενεργήσει ο Λουτσέσκου στο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Δανία, λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οποιος έχει την απάντηση, ξέρει και πώς θα λειτουργήσουν οι παίκτες στην Κοπεγχάγη, ξέροντας ότι τους περιμένει η “μητέρα των μαχών” στο Καραϊσκάκη.

Πιθανότατα, να καταφέρουμε να βγάλουμε συμπέρασμα από την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα στον σημερινό αγώνα. Ισως όμως και όχι. Αν έχει καλή απόδοση, ούτε συζήτηση. Θα αποδειχτεί ότι όντως αφοσιώθηκαν ψυχή τε και σώματι σ' αυτό το παιχνίδι, για να σκεφτούν το ντέρμπι μετά. Αν, όμως, όχι, δεν θα είναι η πρώτη φορά. Οπότε δεν θα ξέρουμε αν η κακή απόδοση οφείλεται στο ότι οι παίκτες είχαν το μυαλό τους στον Ολυμπιακό.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί ο σημερινός αγώνας χωρίς καμία άλλη σκέψη που να σχετίζεται με το ντέρμπι. Αποκλείεται να μη θεωρεί ο Λουτσέσκου πιο σημαντικό το ματς με τον Ολυμπιακό. Αποκλείεται να μη φροντίσει να παρατάξει όχι σήμερα αλλά την Κυριακή την καλύτερη και πιο “φρέσκια”, κατά την κρίση του, ενδεκάδα. Αποκλείεται να μη διαχειριστεί τον αποψινό αγώνα σα να μη συμβαίνει τίποτε σπουδαίο και κρίσιμο μετά από τρεις μέρες. Αλλά αποκλείεται και οι παίκτες να αντμετωπίσουν την Κοπεγχάγη χωρίς στο (όχι πολύ μεγάλο) βάθος του μυαλού τους να υπάρχει ο Ολυμπιακός. Δεν γίνεται. Και είναι πολύ φυσιολογικό. Είναι ανθρώπινο. Και, εδώ που τα λέμε, κανείς δεν θα κριθεί από το αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί από τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Προπονητής και παίκτες θα κριθούν από το αν κατορθώσουν να κατακτήσουν τίτλο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα το Πρωτάθλημα...

ΥΓ. Είναι απαράδεκτο οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να παίζουν Πέμπτη και μετά Κυριακή στο Πρωτάθλημα. Είναι απαράδεκτο να μην ορίζει η Σούπερ Λίγκα τους αγώνες τους τη Δευτέρα και, πολύ περισσότερο, αυτή τη φορά, που τυχαίνει να παίζουν μεταξύ τους, ενώ μάλιστα έχει προηγηθεί εκτός έδρας ευρωπαικός αγώνας και για τους δύο. Αλλά, αν είναι απράδεκτο για τη Σούπερ Λίγκα, τι να πει κανείς για τον ίδιο τον Ολυμπιακό και τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, που δεν απαίτησαν να γίνει το ντέρμπι Δευτέρα και όχι Κυριακή; Είναι ορισμένα πράγματα που εμείς οι... κοινοί θνητοί δεν θα τα καταλάβουμε ποτέ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.