Πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει... απευθείας στο League Phase του νέου Τσάμπιονς Λιγκ

Metrosport Team05 Μαρτίου 2024

O ΠΑΟΚ επανήλθε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, πριν την έναρξη των play off που θα κρίνουν τα πάντα και ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη δεύτερη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Conference League.

Με τα τωρινά δεδομένα και αν για κάποιο λόγο ολοκληρωνόταν σήμερα η ποδοσφαιρική σεζόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ως πρωταθλήτρια Ελλάδας, θα απέφευγε ολόκληρη την προκριματική διαδικασία του Champions League και θα βρισκόταν απευθείας στους 36 του νέου League Phase της διοργάνωσης, κάτι που πιστοποιεί και η UEFA στο συνεχές update που κάνει σχετικά με το νέο φορμάτ της διοργάνωσης! Μοναδική προϋπόθεση για αυτό το rebalancing είναι ο φετινός κάτοχος του τροπαίου να έχει απευθείας θέση στη νέα διοργάνωση από το πρωτάθλημα της χώρας του, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο!

Είναι γεγονός ότι με βάση την τρέχουσα εξέλιξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όσο ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα στο ελληνικό πρωτάθλημα πληρούσε πάντα λόγω του συντελεστή του τη σχετική προϋπόθεση και για το διάστημα που τον είχε περάσει η ΑΕΚ στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, το σχετικό πλεονέκτημα είχε περάσει στην πρωτοπόρο του ελβετικού πρωταθλήματος, Γιουνγκ Μπόις.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου στο gazzetta

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.