Πως καλύπτονται οι τέσσερις βαθμοί για τον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης04 Οκτωβρίου 2020

Ίδια ενδεκάδα; Σταθερές επιλογές; Μόνο σε δύο από τους επτά πρώτους αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, στον αγώνα με τον ΟΦΗ, οδεύουμε σε μία ακόμη διαφορετική ενδεκάδα.

Πέρα πάντως, από τα άκρως αποτυχημένα εντός Ελλάδας κι επιτυχημένα (μέχρι το Γιουρόπα Λιγκ) εκτός, πειράματα του Αμπέλ Φερέιρα, υπήρχαν και λόγοι οι οποίοι επέβαλαν τις αλλαγές. Παράδειγμα η ακόρεστη δίψα για νερό… Για νέκταρ, είναι η πάσα αλήθεια… Από την βρύση του Τσάμπιονς Λιγκ, επέβαλε αλλαγές. Αν κι ορισμένες φορές ήταν κομματάκι υπερβολικές. Παράδειγμα στο Βόλο όπου το – ίσως ακατανόητο - ανακάτεμα της τράπουλας πήγε ολότελα χαμένο.

Σήμερα βέβαια, ο Πορτογάλος προπονητής θα ανοίξει τα χαρτιά του… θα αποκαλύψει τις σκέψεις του για τον σχηματισμό βάσης για την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Έχοντας πάλι, απουσίες. Παράδειγμα ατην δεξιά πλευρά της άμυνας. Με όλους τους διαθέσιμους ακόμη και τους… επιστρατευμένους (όπως ο Χοσέ Κρέσπο) παίκτες «νοκ άουτ».

Κι εδώ θα φανεί, όσο φανεί, η πραγματική αιτία της επιστροφής του Λέο Μάτος. Δεν σπεύδουμε, να μεταφράσουμε το γεγονός δίχως περαιτέρω στοιχεία. Περιμένουμε, να δούμε εάν κι εφ’ όσον ο Αμπέλ Φερέιρα ποίησε την ανάγκη φιλοτιμία ή… Έκανε δεύτερες ωριμότερες σκέψεις για τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Ο αγώνας με τον ΟΦΗ δεν είναι must win όπως κάποιοι λέτε στα χωριά σας. Είναι όπως στο δικό μας λέμε: Αγώνας επιβίωσης για όλους στον ΠΑΟΚ. Με μείον τέσσερεις βαθμούς ήδη σε τρεις αγώνες Πρωταθλήματος χάθηκε σοβαρό έδαφος στοπ «μέτωπο» του τίτλου.

Είναι φυσικά, αναστρέψιμη αυτή η διαφορά για τον ΠΑΟΚ των αγώνων με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά πως θα είναι τέτοια και μία μεγαλύτερη. Για τον ΠΑΟΚ των αγώνων με Κράσνονταρ είναι επίσης – κατά την πάντα ταπεινή, άποψη μας – αναστρέψιμη. Τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ ήταν καλός για τα ευρωπαϊκά και πολύ καλός για τα ελληνικά δεδομένα.

Επιμένουμε όμως, πως για μία μεγαλύτερη διαφορά … Δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. Εκτός πια κι εάν διαμορφωθεί τελικά, τέτοιο ρόστερ το οποίο θα απογειώσει την αγωνιστική ισχύ του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η ευκταία περίπτωση για τους φίλους του «δικέφαλου». Ή απογειωθεί η ατομική απόδοση παικτών του. Και δη παικτών του των οποίων η ατομική απόδοση παραμένει προσγειωμένη Αυτή είναι η εφικτή περίπτωση…

Οι τέσσερεις βαθμοί καλύπτονται. Οι περισσότεροι;

Είναι και κάτι ακόμη. Το σχήμα του ΠΑΟΚ. Κατά πως φαίνεται, ο Αμπέλ Φερέιρα δεν προτίθεται επί του παρόντος να το αλλάξει. Με αυτό το σχήμα γοήτευσε κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Απογοήτευσε κόντρα σε Ατρόμητο και Βόλο. Δεν πέτυχε τον υψηλότατο στόχο του κόντρα σε Κράσνονταρ.

Και για να τα λέμε τα πάντα, όλα; Δε φάνηκε στους επτά πρώτους αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες για τις απαιτήσεις αυτού του σχήματος. Εκτός πια κι εάν τους φτιάξει ο Πορτογάλος προπονητής. Δεν αδύνατον. Δυνατόν είναι αλλά… Ο χρόνος τρέχει πλέον, σε βάρος του ΠΑΟΚ!

Για όλα αυτά τα θεωρητικά χρειάζεται το πέρασμα στα ουσιαστικά. Κι αυτό είναι σήμερα στην Τούμπα. Με νίκη ο ΠΑΟΚ… Ακόμη και με μισό μηδέν, που λέει ο λόγος, για να ηρεμήσει. Να γαληνέψει η ψυχή του μετά τη φουρτούνα του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και να καθαρίσει το μυαλό όλων, μα όλων στην Τούμπα. Ώστε να αποφευχθούν σκέψεις και πράξεις τώρα, για τις οποίες όλοι θα μετανιώσουν μετά…

ΥΓ : Δεν αρκούν οι νόμοι της Πολιτείας για την προστασία των πολιτών από τη μάστιγα του Κορωνοϊού. Χρειάζεται η εφαρμογή τους. Αυτή γίνεται δυστυχώς, με τη θεωρία της αράχνης. Τα μεγάλα έντομα σπάνε τον ιστό της. Τα μικρά πιάνονται σε αυτόν!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.