Πορτογαλία: Σκέψεις για «φρένο» στην επανεκκίνηση

Metrosport Team11 Μαΐου 2020

Έντονο προβληματισμό στις τάξεις της πορτογαλικής Λίγκας έχουν προκαλέσει τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε διάφορες ομάδες.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 24ωρα συνολικά εννιά ποδοσφαιριστές (πέντε στη Φαμαλικάο, τρεις στην Γκιμαράες, ένας στην Μπενφίκα), έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, γεγονός το οποίο έχει σκορπίσει ανησυχία ενόψει και της επανέναρξης του Πρωταθλήματος.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το restart να πάει πιο πίσω, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της Επιτροπής Υγείας.

«Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση για να συμφιλιώσουμε την επιστροφή του ποδοσφαίρου με τους κανονισμούς για την υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας της Πορτογαλίας, Μαρία Γκράκα Φρέιτας.

«Εάν οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται από τις ομάδες δείχνουν μεγάλο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων, μια συγκεκριμένη αξιολόγηση κινδύνου θα πρέπει να εξεταστεί από τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές υγείας», ανέφερε.

«Θα ακολουθηθούν οι κανόνες, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και μετά θα αξιολογήσουμε τους κινδύνους», κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.