Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, η Πορτογαλία έκλεισε την παρουσία της στον έκτο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ίβηρες διέσυραν με 9-1 την Αρμενία και έγραψαν ιστορία.
Είναι η πιο παραγωγική βραδιά τους, μαζί με αυτήν της 11ης Σεπτεμβρίου του 2023 με αντίπαλο το Λουξεμβούργο (9-0). Παράλληλα, αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη, ενώ ακολουθούν και άλλες με οκτώ τέρματα διαφορά. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 5-1, με τους Πορτογάλους να μην κατεβάζουν τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και έτσι το τελικό 9-1 ήταν η τελευταία τους υποχρέωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο προκρίθηκαν ως πρώτοι.
Ο Μππρούνο Φερνάντες έκανε χατ-τρικ (45+3', 52', 72') και ελλείψει Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο βασικός εκτελεστής των πέναλτι, με δύο από τα τρία του τέρματα να είναι από την άσπρη βούλα. Βέιγκα, Ράμος, Νέβες και Κονσεϊσάο τα υπόλοιπα τέρματα.
Στον ίδιο όμιλο η Ιρλανδία έκανε αυτό που φάνταζε θαύμα. Πήρε 2/2 νίκες με Πορτογαλία και Ουγγαρία στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ με τους Ούγγρους πραγματοποίησε και μια τρομερή ανατροπή, και έτσι θα παίξει στα μπαράζ για την πρόκρισή της στο Μουντιάλ.