Πόντους Βέρνμπλουμ: Ενα χρόνο τραυματίας

Χρύσανθος Δοβλέτογλου16 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στη «μηχανή» του το καλοκαίρι του 2018 έναν ποδοσφαιριστή με πολλές εμπειρίες από υψηλό επίπεδο, τον 32χρονο τότε διεθνή Σουηδό χαφ, Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος πέρασε έξι από τα χρόνια της καριέρας του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία έζησε πολλές διακρίσεις. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Γκέτεμποργκ, πριν πάει στην Αλκμάαρ και από εκεί κάνει το μεγάλο βήμα για την ρωσική ομάδα.

Ο 51 φορές διεθνής με την Σουηδία ποδοσφαιριστής (συμμετείχε σε δύο EURO), είχε στο παλμαρέ του πριν έρθει στην Τούμπα τρία Πρωταθλήματα Ρωσίας, δύο Σούπερ Καπ Ρωσίας, ένα Κύπελλο Ρωσίας, ένα Πρωτάθλημα Σουηδίας, ένα Κύπελλο Σουηδίας, ένα Σούπερ Καπ Σουηδίας και ένα Σούπερ Καπ Ολλανδίας, αλλά και 41 παρουσίες στο CHL και ο στόχος του ήταν να εμπλουτίσει και άλλο την συλλογή του από τίτλους.

Στον ΠΑΟΚ, πάντως, στάθηκε άτυχος και δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη πέρσι σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, όπου πρόλαβε να μείνει στον αγωνιστικό χώρο μόλις επτά λεπτά. Η διάγνωση; Ρήξη αχίλλειου τένοντα, που τον ανάγκασε να χάσει το υπόλοιπο της περασμένης χρονιάς.

Τον Σεπτέμβριο είχε μπει στο πρόγραμμα της ομάδας, αλλά αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα, διαγνώστηκε με οστική αντίδραση καταπόνησης και από τότε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας εν αναμονή της επανεκτίμησης της κατάστασής του. Η ουσία είναι ότι εδώ και ένα χρόνο δεν είναι σε θέση να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ, στερώντας από τον προπονητή του μία πολύτιμη επιλογή για την μεσοαμυντική γραμμή. Ο Βέρνμλουμ, θυμίζουμε, ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.