Ποντίκης: «Είναι πέναλτι η φάση του Φαμπιάνο, έπρεπε να παρέμβει το VAR»

Metrosport Team30 Ιανουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Δημήτρης Ποντίκης, και μίλησε για τη διαιτησία του αγώνα ΑΕΚ-Αρης, με τον Γκοντίνιο να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Αρη ενώ σχολίασε και τη δήλωση του Μπαλτάκου για την επίμαχη φάση.

Για τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ για τη φάση του Φαμπιάνο: «Είναι λίγο τραβηγμένο, προσπαθούν να καλύψουν τι βλέπουμε. Αν ήταν η ίδια φάση με έναν παίκτη στο κέντρο του γηπέδου και ένας ποδοσφαιριστής σηκώνει το γόνατο και χτυπάει τον αντίπαλο. Δεν θα δώσει πέναλτι; Θα δώσει. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα απλά είναι στην περιοχή. Το σήκωμα του γονάτου του Αθανασιάδη συνιστά επικίνδυνο παίξιμο. Δεν είναι φυσιολογική θέση του γονάτου, για μένα είναι πέναλτι. Από τη στιγμή που υπάρχει η υποψία έπρεπε να παρέμβει για να ξαναδεί τη φάση ο διαιτητής».

Για την κόκκινη του Ετέμπο: «Στη φάση του Ετέμπο είναι κόκκινη γιατί η δεύτερη κίτρινη είναι, αλλά δεν θα έπρεπε να πάρει την πρώτη».

Για τους Ελληνες διαιτητές: «Θα πρέπει να γίνει επιμόρφωση των Ελλήνων διαιτητών γιατί δεν είναι απαραιτήτως καλύτεροι οι ξένοι. Μια πρωτοποριακή σκέψη είναι να μαθαίνουν τους ορισμούς οι διαιτητές μερικές ώρες πριν το παιχνίδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.