Ποντάρει στους παίκτες του αλλά και στον... εαυτό του

Δημήτρης Μπούζας28 Ιουλίου 2021

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις «κινήσεις» αλλά και τα «λόγια» του Λουτσέσκου, εύκολα διαπιστώνεις κάποια πράγματα που δύσκολα κρύβονται. Προσωπικά θεωρώ σημαντικότατη την επισήμανση ότι ο Ρουμάνος κόουτς πάνω από όλα και από όλους δείχνει να ποντάρει στις ικανότητες του. 

Οι προκλήσεις και τα στοιχήματα που βρήκε μπροστά, του έδωσαν την ευκαιρία να «αυτοσυστηθεί» πως είναι φτιαγμένος έτσι ώστε τα δύσκολα απλά να διεγείρουν τον ψυχισμό του και όχι να τον φοβίζουν. Πολύ περισσότερο και να του αποτρέπουν να μπει σε περιπέτειες και σε αδιέξοδα. Χαρακτηριστικές είναι οι τελευταίες δηλώσεις του μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα επί της Φέγενορντ.

Το ότι ήθελε σε ένα φιλικό αγώνα τη νίκη, οδηγεί μονοδιάστατα στην επιβεβαίωση ότι σκοπεύει σε συγκεκριμένο στόχο. Ο οποίος στόχος δεν είναι άλλος, από το να πετύχει το μέγιστο δυνατό, σε ότι αφορά την ενίσχυση της ψυχολογίας των παικτών του πρωτίστως, αλλά και την δική του και του κόσμου δευτερευόντως. 

Αναφερόμενοι στην άποψη ότι πιστεύει στις ικανότητες του, επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα ρίχνοντας μια ματιά σε ότι προανήγγειλε και σε ότι ο ίδιος έκρινε πως έπρεπε να γίνει. Ζήτησε να μείνουν αυτοί που πίστευε ότι μπορούσε να τους πάρει ή του δώσουν το 120% (Ελ Καντουρί). 

Περιόρισε την απόλυτα λογική ποδοσφαιρική άποψη της ανάγκης μιας ευρύτατης ενίσχυσης του ρόστερ, προκαλώντας συγχρόνως με την ανάληψη της ευθύνης από μέρους του να «επαναφέρει» παίκτες που είχαν περάσει στο περιθώριο (Μπίσεσβαρ). Στη διάρκεια της προετοιμασίας και στα φιλικά δούλεψε πολύ σκληρά επάνω σε ένα πλάνο που δεν άφηνε απολύτως κανέναν έξω από τα πλαίσια του. Δούλεψε και μίλησε παραπάνω από ότι πρέπει και το έκανε μελετημένα και απόλυτα στοχευμένα. Έδωσε σε όλους ευκαιρίες, παίρνοντας αντίστοιχα και τις δικές του. 

Ποντάροντας ο ίδιος στις ικανότητες του και στις δυνατότητες του να αξιοποιεί ότι πιστεύει πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο και ντοπάροντας με τις δηλώσεις του μικρούς και μεγάλους, νέους και παλιούς, αυτή τη στιγμή έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει πως η ομάδα του μπήκε στα καλούπια που ήθελε ο ίδιος. Δεν απομένει προφανώς κατά την άποψη του να μπουν δυο - τρεις ακόμη πινελιές, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει τους στόχους της. 

Πινελιές που αφορούν την γρήγορη και ομαλή προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων και την πιθανή απόκτηση ενός παίκτη από το πάνω ράφι όπως είναι ο Τζιοβίνκο. Παρουσία πολύ σημαντική για πολλούς και ευνόητους λόγους.  

Στον επίλογο σας παραθέτω τη σημαντική καταγγελία του Νίκου Φιλιππιάδη, ο οποίος κατακεραυνώνει τους υπεύθυνους της παντελούς απαξίωσης των διαιτητών της Θεσσαλονίκης (ΕΠΣΜ). Καταγγελία που έγινε στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου. 

Διαβάστε τη: «Μετά τις αξιολογήσεις σε εθνικό επίπεδο των διαιτητών, δεν κρύβω την απογοήτευση μου, την λύπη μου, αλλά και τον θυμό μου γιατί τη διαιτησία της Θεσσαλονίκης την άφησαν απροστάτευτη οι σημερινοί διοικούντες της ΕΠΣΜ. Ο άλλοτε φάρος της διαιτησίας της πόλης μας, σιγοσβήνει χρόνο με το χρόνο. 

Ο νυν πρόεδρος τη Ένωσης πρέπει να απολογηθεί. Αναφέρω κάποιες περιπτώσεις και συγκρίσεις με Νομούς με 30, 40, 50 σωματεία στο ενεργητικό τους. Από Θεσσαλονίκη τον Ζαχαριάδη τον υποβάθμισαν στην Β Εθνική (για μένα τίμιος). Είναι επόμενο να μην συνεχίσει. Δύο άριστους βοηθούς μας: Τασιόπουλος και Αϊνανλής από Α Εθνική τους υποβάθμισαν στην Β Εθνικη χωρίς ποτέ να δώσουν δικαίωμα. Τον καλύτερο εκπαιδευτή Χρήστο Δαγκλή (καθηγητής) δεν τον έχουν παρατηρητή, ενώ στην Β΄ Εθνική έμεινε μόνο ο Βρουνέλης, αφού ο Ζαχαριάδης μάλλον θεωρείται τελειωμένος. Στην Α Εθνική μόνο προστέθηκε ο Αγγελάκης, αλλά δεν νομίζω να τον χρησιμοποιήσουν. 

Ίσως τον επιστρατεύσουν σαν τέταρτο ή στο VAR. ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ και το λέω γιατί βλέπω μπροστά μου ένα χάος. Δεν έχουμε διαιτητές (δεν προνόησαν). Μόνον οι δικές μου σχολές αλλά τα παιδιά είναι νωρίς ακόμη γιατί παίζουν Γ΄Εθνική, όπως π.χ Κώστας Φουστάνας και άλλοι πολλοί. Η Αθήνα έχει έτοιμους για την Α Εθνική 13 διαιτητές!!!».  
 
ΥΓ1: Έκοψαν τον Ζαχαριάδη γιατί ήταν δύσκολος. Κράτησαν το βλαστάρι τους που τους έχει βγάλει ασπροπρόσωπους, κατακρεουργώντας στα αδιέξοδα τους αντιπάλους τους.
 
ΥΓ2: Κανένας δεν χάνεται. Ο θρυλικός Τριτσώνης φεύγοντας από την ΚΕΔ τοποθετήθηκε αμέσως στον πίνακα των παρατηρητών! 
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.