Πομάσκι: «Τα έχει όλα ο Τεντόγλου - Πολλά παιδιά φεύγουν στις ΗΠΑ»

Metrosport Team11 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος μίλησε για την χρυσή επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και τους επόμενους στόχους στουςΟλυμπιακούς του Τόκιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το γεγονός ότι δεν προβάλλεται ο στίβος πλέον:
Παλιά υπήρχαν σελίδες ολόκληρες. Στην Θεσσαλονίκη το έχετε ζήσει. Πήγαμε στην Πολωνία, κάθε χώρα πλέον έχει δικό της γήπεδο, τα δικά μας τα παιδιά δεν έχουν που να κάνουν αγώνες. Τα Μέσα, έχουν εξαφανιστεί, έχουμε πολλά προβλήματα εδώ και χρόνια. Πρέπει να «σκύψουμε» πάνω σε αυτά και να τα λύσουμε για να έχουμε επόμενη μέρα. Αυτό που έκανε ο Τεντόγλου είναι κάτι μοναδικό, είναι ένας όμως. Πρέπει να έχουμε συνέχεια. Το επόμενο βήμα είναι να ετοιμάσουμε τις συνθήκες για τους επόμενους. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε πολλές εγγραφές αλλά λίγοι κάνουν καριέρα. Πολλά παιδιά φεύγουν για την Αμερική. Κάθε χρόνο 15 παιδιά φεύγουν».

Ερωτηθείς για την προσπάθεια του Τεντόγλου:
«Ο Μίλτος είχε πρόβλημα στα πόδια, είναι πολύ καλός εκτελεστής, και το εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο. Έχει χρόνια αυτό το πρόβλημα, το πάμε συντηρητικά, πάντα «φρενάρουμε» στις προπονήσεις και προσέχουμε. Μιλούσα με τον γιατρό μας, πρέπει να κάνει επέμβαση για να μπορέσει σε 20 μέρες να ξεκινήσει προπονήσεις για τους Ολυμπιακούς».

Τι είναι αυτό που κάνει τον Τεντόγλου να ξεχωρίζει:
«Έχει αγωνιστικότητα, είναι πολύ καλός εκτελεστής. Στις υψηλές στροφές και στις προσπάθειες είναι πολύ τεχνικά και ακριβής. Αυτό είναι έμφυτο, ξέρει να αγωνίζεται και κάνει εύκολη την δουλειά του προπονητή».

Τους επόμενους στόχους στους Ολυμπιακούς:
«Ιδανικά, το 8.50 είναι μια επίδοση που θα είμαστε ευχαριστημένοι αν την πετύχουμε. Αν ολοκληρώσουμε την σεζόν με καλύτερη προπόνηση, είναι εφικτό και το κάτι παραπάνω. Εγώ ήμουν πολύ χαρούμενος όταν αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί. Πέρσι, ήταν πολύ μικρός, τώρα είναι πιο έτοιμος, τα επόμενα χρόνια θα είναι τα καλύτερά του. Είναι ένας αθλητής που τα έχει όλα».

Τέλος, για το αν μπορεί ο στίβος να στηριχθεί αν δεν υπάρξει παρέμβαση της Πολιτείας:
«Πρέπει να επέμβει η Πολιτεία. οφείλει να είναι στόχος ο αθλητισμός. Από την μια φτιάχνουμε υπεραθλητές, αλλά από την άλλη, φτιάχνουμε και ανθρώπους για την κοινωνία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.