Πολύτιμο για τον Άρη το πακέτο «δύο σε ένα» που έχει ο Άλαν Πάρντιου

Βασίλης Μάστορας24 Σεπτεμβρίου 2022

Το έχω γράψει κατά καιρούς πολλές φορές, ότι κακή απόλυση προπονητή δεν υπάρχει, αλλά μόνο κακή πρόσληψη. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, αλλά ο κανόνας έχει να κάνει με την αρχική επιλογή. Όποιος «ψωνίζει» προπονητές διαβάζοντας μόνο ένα βιογραφικό χωρίς να ψάχνει λίγο περισσότερο ή με «πιλότο» τον εγωισμό του, το σύνηθες είναι να κάνει μία τρύπα στο νερό.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης αυτή τη φορά δεν έπεσε σε τέτοια παγίδα. Λίγο έλειψε όμως να παρασυρθεί από τις… συστάσεις.

Ο Ραούλ Κανέδα προτάθηκε ως ο άνθρωπος που εμπιστεύεται ο Γκουαρδιόλα και ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Κορμπεράν ήταν βοηθός του. Πάντα μπαίνει χρυσόσκονη στις προσλήψεις των προπονητών, για επικοινωνιακούς λόγους. Μόνο ποιον είχαν συμμαθητή στο νηπιαγωγείο δεν ανακαλύπτουν για να ενισχύσουν το επαγγελματικό προφίλ ενός νεοπροσληφθέντα προπονητή. Φυσικά, συνήθως, αυτό γίνεται όταν τον όνομα είναι αδύναμο.

Ποια είναι η αλήθεια; Ο 53χρονος άγνωστος στην Ελλάδα Ισπανός κόουτς, ήταν άνεργος την τελευταία διετία, στην καριέρα του δεν δούλεψε ποτέ ως πρώτος προπονητής και βρήκε δουλειά αποκλειστικά στην αραβική χερσόνησο. Συνυπήρξαν Κανέδα και Κορμπεράν στην Σαουδική Αραβία. Πρώτα στην Αλ Ιτιχάντ απο τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 και μετά στην Αλ Νασρ . Στην τελευταία πρώτα πήγε ο Κανέδα και δυο μήνες μετά πήρε εκεί ως βοηθό του τον Κορμπεράν. Μόνο που ο Κανέδα ως πρώτος προπονητής απολύθηκε μετά από έξι μήνες από την Αλ Νασρ, όπου παρέμεινε ο Κορμπεράν. Ο Κανέδα επέστρεψε ως πρώτος προπονητής τον Φεβρουάριο του 2016 και αποχώρησαν μαζί το καλοκαίρι.

Λίγη αξία βεβαίως έχει η σύγκριση του Κανέδα με τον Κορμπεράν, γιατί αποδείχθηκε ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ήταν μικρό προπονητικό μέγεθος.

Ο Καρυπίδης λοιπόν δεν έπεσε στην «παγίδα», απέρριψε τον Κανέδα, όπως και τον Βελάθκεθ. Επέλεξε τον Βρετανό Πάρντιου ο οποίος συνδυάζει την φλεγματικότητα της καταγωγής του με μεσογειακές εκρήξεις. Συγχρόνως έχει εμπειρία σ’ ένα από τα καλύτερα Πρωταθλήματα ως πρώτος προπονητής, αλλά και ως τεχνικός διευθυντής. Τα πρώτα δείγματα του Πάρντιου είναι θετικά. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έδειξε καλά στοιχεία τακτικής διαχείρισης της ομάδας, ενώ έχει βάλει και οργανωτικούς κανόνες που έλειπαν από την ομάδα. Και αυτό το πακέτο εμπειριών από δύο ρόλους, είναι ιδιαιτέρως πολύτιμο για τον Άρη που συνεχίζει χωρίς τεχνικό διευθυντή.

FOCUS

Σ’ αυτή την ιστορία με την εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο μητρώο , ανεξαρτήτως από το ποιος έχει δίκαιο ή άδικο, ταιριάζει γάντι η παροιμία «όταν παλεύουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Και είναι κρίμα που δεν βρίσκεται οριστική λύση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, γιατί το πλήγμα αφορά το «κύτταρο» του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.