Πολύτιμη νίκη για τον ΠΑΟΚ από το κεφάλι του Κρέσπο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου13 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με κεφαλιά του Κρέσποσ στο 57', έπειτα από ασίστ του πολύ θετικού Σάστρε, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ατρομήτου με 1-0 και κατακτήσει μία πολύτιμη νίκη. Πήρε χρόνο συμμετοχής ο Σοάρες, ο Δικέφαλος, πλέον, στρέφει την προσοχή του στον κρίσιμο αγώνα με την Μίντιλαντ.

Το παιχνίδι δεν ήταν ελκυστικό στο ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες κινούνταν, κυρίως, στη μεσαία γραμμή, προσπαθώντας να κερδίσουν τις μονομαχίες που θα τις έβγαζαν σε γρήγορες επιθέσεις. Η πρώτη τελική άνηκε στον Ατρόμητο. Μόλις στο 2' ο Τζοβάρας σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 5' ο Άκπομ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Μία ανάσα από το γκολ ο Ατρόμητος

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε στο 23', με εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια από μακρινή απόσταση που κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Στο επόμενο λεπτό ο Ατρόμητος άγγιξε το 0-1, όταν μετά από σέντρα του Τζοβάρα ο Πασχαλάκης απέκρουσε την εξ' επαφής κεφαλιά του Ροτάριου, σώζοντας την εστία του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 30'.

Ο Μιτρίτσα έσπασε στο πέναλτι, ο Αουγκούστο πλάσαρε με το αριστερό, όμως, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία του Γιαννιώτη. Στο 36' ο Άκπομ πίεσε τον γκολκίπερ του Ατρόμητου, του έβαλε την κόντρα, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση, καθώς οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή. Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο σουτ, ένα από τον Μιτρίτσα στο 40' που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης και ένα από τον Τσιγγάρα στο 41' που έφυγε άουτ.

Ισπανική υπόθεση το 1-0

Ο πολύ κινητικός Μιτρίτσα είχε στο ενεργητικό του την πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους. Στο 48' ο Ρουμάνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη και, τελικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 57' με δημιουργό και σκόρερ από την Ισπανία. Ο Σάστρε έστειλε με γλυκιά σέντρα ιδανικά την μπάλα στην περιοχή και ο Κρέσπο με υποδειγματική κεφαλιά την κατεύθυνε στη γωνία του Γιαννιώτη.

Ακυρώθηκε τέρμα του Μπίσεσβαρ

Στο 65' ο Μιτρίτσα ανάγκασε τον Γιαννιώτη σε... «απογείωση» με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 77' ήταν η σειρά του Ζίβκοβιτς να φανεί επικίνδυνος με εκτέλεση φάουλ που βρήκε, όμως, πάλι τον Γιαννιώτη σε ετοιμότητα. Στο 79' ο Σέρβος έκανε γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος σκόραρε με φανταστικό τελείωμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω του VAR για φάουλ του Άκπομ στον Γιαννιώτη, απόφαση που σήκωσε διαμαρτυρίες στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να κρατήσουν το πολύτιμο 1-0 μέχρι το φινάλε και να συνεχίσουν με ακόμη μία επιτυχία στον φετινό μαραθώνιο.

MVP

Ο Σάστρε έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τα ανεβάσματά του και τις εξαιρετικές σέντρες του. Ο Ισπανός μπακ ήταν ο δημιουργός του μοναδικού γκολ του ΠΑΟΚ στον αγώνα που προήλθε από το κεφάλι του Κρέσπο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Οι δύο ομάδες διαμαρτύρονται για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος για χέρι του Κρέσπο και ο ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Χατζηισαϊα στον Μουργκ. Ο Γκάμαρης δεν υπέδειξε κανένα από τα δύο. Παράπονα από τον Δικέφαλο και για την ακύρωση του τέρματος του Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Αουγκούστο (68' Σοάρες), Μπίσεσβαρ (81' Σβαμπ), Μουργκ (59' Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (82' Ζαμπά), Άκπομ

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Νταβιώτης (67' Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης, Τζοβάρας, Σάλομον (67' Έρλινγκμαρκ), Ντένιτς (71' Ναμπί), Χαρίσης, Σπιριντόνοβιτς (82' Μπεντινέλι), Κλωναρίδης (67' Άλιμπεκ), Ροτάριου

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.