Πολυτεχνείο: Η Θεσσαλονίκη τιμάει την επέτειο

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2022

Πλήθος κόσμου σπεύδει από νωρίς το πρωί στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι και να τιμήσει την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένοι που κρατούν από το χέρι τα εγγόνια τους, έρχονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες του Πολυτεχνείου και να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Δημοκρατία.

«49χρονια και οι μόνες φορές που δεν ήρθα ήταν όταν κοίταζα τα εγγόνια μου. Πλέον, τους παίρνω από το χέρι και ερχόμαστε μαζί. Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί το 73' ήμουν πρωτοετής φοιτητής και έζησα τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας για ελευθερία, για δημοκρατία, για παιδεία, είναι αυτά που με χαράκωσαν», ανέφερε συνταξιούχος καθηγητής του ΑΠΘ, που έφτασε με τα δύο εγγονάκια του να αφήσουν από ένα λουλούδι.

«Να το θυμόμαστε πάντα γιατί θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες ημέρες. Άμα δεν μάθουν την ιστορία τα παιδιά θα πεθάνουμε. Η ιστορία είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς και πρέπει να τη θυμόμαστε πάντα. Ερχόμαστε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα», σημείωσε ένας πατέρας που ήρθε με τα δύο του παιδιά να αφήσουν λουλούδι στο μνημείο.


Στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα το πρωί και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτούς που αγωνίστηκαν σε εποχές δύσκολες για όλα αυτά που απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Κάθε μέρα είναι μέρα προσπάθειας για τη δικαίωση αυτών των αγώνων. Όλοι φροντίζουμε ενωμένοι για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για δίκαιο σε κάθε μας προσπάθεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζέρβας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.