«Πολύπλευρη η προσφορά των Μάτος και Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Σημαντική κίνηση για τον ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ο Γιάννης Πετράκης την κίνηση για την ανανέωση του συμβολαίου τόσο του Λέο Μάτος όσο και του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Ηρακλειώτης προπονητής με δηλώσεις του στο Μetropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ανέδειξε την πολύπλευρη προσφορά των δύο ποδοσφαιριστών στον Δικέφαλο, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, βοηθούν όχι μόνο στο αγωνιστικό. Παράλληλα, εμφανίστηκε ανήσυχος για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, όπως υπογράμμισε, θα υποστεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς βλέπει το Πρωτάθλημα της νέας χρονιάς: «Πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα τελειώσει η φετινή σεζόν. Αυτή είναι η σειρά. Αν θα τελειώσει το Πρωτάθλημα, πότε θα ολοκληρωθεί, ποιοι θα πέσουν, ποιοι θα ανέβουν; Αν δεν ολοκληρωθεί, θα υπάρξει αναδιάρθρωση; Τότε θα είναι πιο κρίσιμο να τοποθετηθούμε. Ό,τι κι αν προκύψει, πάντως, θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά».

Για τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων: «Αυτή η κατάσταση που ζούμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό όλα τα επίπεδα της ζωής μας, συνεπώς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο. Θα επηρεαστούν τα μπάτζετ, θα αλλάξουν οι μισθοί. Οι ισχυροί, όμως, θα εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι και στη νέα κατάσταση».

Για τη συζήτηση περί μειώσεων των μισθών των ποδοσφαιριστών και των προπονητών: «Από τη δική μου πλευρά, ως κομμάτι της κοινωνίας που είμαι, δέχομαι τους κανόνες. Πρέπει, όμως, να υποστηριχθούν οι της χαμηλής βαθμίδας, αυτοί που δουλεύουν για το μεροκάματο. Να είναι μικρό το ψαλίδι γι’ αυτούς. Οι υπόλοιποι πρέπει να μπουν σε αυτήν την διαδικασία γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει ισορροπία».

Για την πρόθεση του ΠΑΟΚ να ανανεώσει με τους Βιεϊρίνια και Μάτος: «Μέσα από αυτήν την ενέργεια ο ΠΑΟΚ δείχνει πως σέβεται και εκτιμά αυτούς που τον βοήθησαν. Είναι και οι δύο σπουδαίοι παίκτες και σημαντικοί για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο αγωνιστικός ο ρόλος τους. Όσοι έπαιξαν ποδόσφαιρο γνωρίζουν πως για να φτιαχτούν καλά αποδυτήρια είναι απαραίτητη η παρουσία ανθρώπων που στηρίζουν και ενισχύουν με τις πράξεις τους το καλό κλίμα. Δεν θα ήταν σωστό να μη συνεχιστεί η παρουσία τους στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μπορούν να βοηθήσουν ποικιλοτρόπως και όχι μόνο αγωνιστικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.