Πολύ σοβαρή υπόθεση το Μητρώο, αλλά όχι σοβαρότερη από  τη... μαύρη καθημερινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Δημήτρης Κανελλάκης24 Σεπτεμβρίου 2022

Το θέμα του Μητρώου είναι πολύ σοβαρό. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία ήταν αναγκαία και άργησε, μάλιστα, να γίνει.

Το αν έγινε σωστά ή όχι, είναι μια άλλη κουβέντα. Πολύ σοβαρή κι αυτή. Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι οι χειρισμοί του αρμόδιου υφυπουργού, του κ. Αυγενάκη, δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι, άλλοι που επιμένουν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του Αθλητισμού και η διαδικασία, αλλά αντιδράσεις που δεν ήταν επί της ουσίας παρά μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

Σκοπός μου δεν είναι να συνεχίσω αυτή την συζήτηση. Ο καθένας κατέθεσε την άποψή του, η μεταρρύθμιση σύντομα θα ολοκληρωθεί και η ιστορία θα κρίνει αν ήταν για το καλό του αθλητισμού ή όχι.

Απλά ξεκίνησα κατ' αυτό τον τρόπο για να εκφράσω την άποψη ότι όσο σπουδαίο κι αν είναι το θέμα του Μητρώου, δεν θα πρέπει να επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα, που είναι εξίσου σοβαρά, είναι θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και φρενάρουν την ανάπτυξή του, για να μην πω ότι πολλές φορές, ουσιαστικά, την... σαμποτάρουν.

Αναφέρομαι στο θέμα της έλλειψης γηπέδων, της ανυπαρξίας συντονισμού ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να αξιοποιηθούν χρηματοδοτήσεις οι οποίες υπάρχουν και χάνονται, των επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών αγωνιστικών χώρων, αποδυτηρίων που μοιάζουν με... αχούρια κι ένα σωρό άλλα.

Αυτά θα έπρεπε να συζητάμε. Γιατί αυτά αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τα παιδιά μας στα διάφορα σπορ. Και δεν εννοώ ότι θα πρέπει να συζητάμε την κατασκευή νέων γηπέδων.

Να συμμαζέψουμε αυτά που υπάρχουν. Επαναλαμβάνω: δυνατότητες υπάρχουν. Το ενδιαφέρον λείπει και η ευελιξία. Είναι αδιανόητο να χάνονται χρήματα επειδή υπολειτουργούν κάποιες υπηρεσίες, ή επειδή κάποιοι δήμαρχοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον αθλητισμό.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πέσει το βάρος. Αυτή η συζήτηση θα πρέπει να καταστεί η κυρίαρχη στον ελληνικό αθλητισμό.

Διότι το μείζον είναι οτιδήποτε αφορά στην καθημερινότητα. Οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει ώστε τα παιδιά που επιλέγουν να είναι στον αθλητισμό, να μπορούν σε κανονικές συνθήκες να αθλούνται και όχι σε αυτό το χάλι που, τα περισσότερα, είναι υποχρεωμένα να συνυπάρχουν κάθε μέρα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.