Πολύ σοβαρή παθογένεια για τον Άρη ο τρόπος επιλογής των προπονητών του

Δημήτρης Κανελλάκης01 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν ξέρω ποιος θα είναι, τελικά, ο προπονητής τον οποίο θα επιλέξουν στον Άρη για να αντικαταστήσουν τον Μπούργος.

Δεν ξέρω, καν, αν είναι αυτό το μείζον για μια ομάδα η οποία έχει ως μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της το γεγονός ότι αλλάζει με πολύ μεγάλη ευκολία του προπονητές της.

Διότι, όπως πολλές φορές έχω τονίσει, με αφορμή το θέμα της επιλογής των προπονητών, όχι μόνο για τον Άρη αλλά για οποιαδήποτε ομάδα, είτε πρόκειται για κορυφής είτε όχι, είναι με ποια κριτήρια γίνεται.

Σε ό,τι με αφορά, πραγματικά πιστεύω και το έχω γράψει με διάφορες αφορμές, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ομάδες επιλέγουν προπονητές χωρίς να έχουν μπει στη διαδικασία να σκεφτούν τι ακριβώς θέλουν, τι ακριβώς περιμένουν, ποια χαρακτηριστικά θεωρούν απαραίτητα να έχει ο προπονητής τον οποίο θα φέρουν.

Συνήθως, όπως και με τον Άρη στην περίπτωσή μας, η επιλογή γίνεται υπό πίεση, με το... μαχαίρι στο λαιμό, καθώς υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις και η ανάγκη να έρθει και... χθες αν γίνεται ο νέος προπονητής, ώστε να πιάσει δουλειά, με την ελπίδα ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από τον προηγούμενο.

Έτσι, όμως, πώς μπορεί να υπάρχει αυξημένος αριθμός πιθανοτήτων μιας πετυχημένης επιλογής; Ζαριά είναι... Όταν διώχνεις έναν προπονητή την Κυριακή και θέλεις μετά από μια βδομάδα -βαριά- να έχεις τον αντικαταστάτη του, τι ανάλυση να κάνεις και ποια στοιχεία να βάλεις στη ζυγαριά να τα ζυγίσεις...

Για τον Άρη είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα ότι επιλέγει τον Μάιο-Ιούνιο να κρατήσει έναν προπονητή και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο τον διώχνει. Δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το σκεπτικό (ή κι ότι μπορεί να μην υπάρχει καν...) βάσει του οποίου λαμβάνονται οι αποφάσεις για ένα εκ των σοβαρότερων θεμάτων για κάθε σύλλογο: σε ποιον, δηλαδή, θα αναθέσει την ευθύνη του αγωνιστικού τμήματος.

Κι όταν μια ομάδα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο δεν μπορεί να βρει προπονητή με προϋποθέσεις μακροημέρευσης, συνήθως... παίζει κορώνα-γράμματα αυτή την επιλογή, αυτομάτως χάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος από τις πιθανότητές της να πετύχει τους στόχους της...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.