«Πολύ σοβαρή η κατάσταση στον Έβρο, δεν θα περάσει κανείς στην Ελλάδα»

Metrosport Team29 Φεβρουαρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή του Δημήτρη Κανελλάκη «Ντου στα γήπεδα» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος, Γιώργος Βήτας που βρίσκεται στον Έβρο και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι κανείς μετανάστης δεν θα περάσει στη χώρα μας.

«Στη διάρκεια της ημέρας οι μετανάστες έκοψαν σύρματα προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα και για πρώτη φορά επενέβη ο στρατός για να τους εμποδίσει, όπως κι έγινε. Ο στρατός είναι απανταχού παρών, αλλά είναι κρυμμένος. Τα ΜΑΤ αποτρέπουν τις επιθέσεις που δέχονται από τους μετανάστες, οι οποίοι είναι ενισχυμένοι με διάφορα αντικείμενα, ενώ έχουν στην κατοχή και δακρυγόνα για να τα πετούν. 

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν Τούρκοι αστυνομικοί πίσω από τους μετανάστες. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και άσχημη στον Έβρο. Το πρωί είχαμε 5.000 και αύριο θα φτάσουν τις 10.000 και θα αγριέψουν τα πράγματα. 

Σε όλο το μήκος του Έβρου όλοι είναι σε επιφυλακή, ώστε να μην περάσει κανείς μετανάστης στην Ελλάδα. 

Εγώ είμαι βέβαιος μ΄ αυτό που βλέπω στα σύνορα ότι δεν θα περάσει κανείς στη χώρα μας. Όσοι περνούν συλλαμβάνονται. 

Η κίνηση αστυνομίας και στρατού στον Έβρο δεν έχει προηγούμενο. Οι ηλικίες που βρίσκονται στα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα είναι από ηλικίες 20 έως 35 ετών. Είναι απίστευτος όμως ο εξοπλισμός που έχουν οι μετανάστες. Φαίνεται ποιος τους τα παρέχει. Τόσο καιρό περνούσαν με ευκολία οι πρόσφυγες και τώρα θα έλεγα ότι έγινε για καλό, ώστε να κινητοποιηθούμε όλοι και να σταματήσει αυτό. Μ΄ αυτό που γίνεται τώρα δείχνει ότι υπάρχει κράτος και οι κάτοικοι της περιοχής πλέον νιώθουν ασφάλεια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.