Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΟΚ! 86-84 τον Ιωνικό σε παιχνίδι θρίλερ

Metrosport Team27 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ιωνικό στην… μπασκετική Boxing Day στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League, και πέτυχε την τρίτη διαδοχική του νίκη (86-84)με τον Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του.

Ο Ιωνικός έπιασε στον… ύπνο τον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παρκέ και βρέθηκαν μοιραία να κυνηγούν τους φιλοξενούμενους στο σκορ εξαιρουμένου των πρώτων λεπτών της αναμέτρησης.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με run and gun παιχνίδι η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, βγήκε πιο δυνατή και έκλεισε το ημίχρονο με το +8 βάζοντας δύσκολα στον Δικέφαλο ενόψει της συνέχειας του αγώνα φτάνοντας την επί μέρους διαφορά κατά τη διάρκεια των πρώτων 20 λεπτών στους εννέα πόντους.

Ο ΠΑΟΚ με όπλο του το τρίποντο (5/8 στο πρώτο ημίχρονο) πήρε σημαντικές «ανάσες» στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει αυτός τα ηνία του σκορ σε ένα θεαματικό σκορ και πλούσιο θέαμα με τον Λοβ να είναι πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ με 10 πόντους, ενώ ο Ιωνικός είχε ως οδηγό τον Έλμορ με 15.

Πάτησε γκάζι ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε δυνατά θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος από τα πρώτα 20 λεπτά και προσπάθησε να περιορίσει τις επιθετικές κινήσεις του Ιωνικού και να μην του επιτρέψει να κυκλοφορεί την μπάλα όπως θέλει και με ένα επιμέρους σκορ 6-2 μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από 20 λεπτά αγώνα κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 56-54, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Λοβ και το τρίποντο.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει αυτός τον έλεγχο της αναμέτρησης, να κατεβάσει την ταχύτητα του αγώνα και να δώσει αυτός το τέμπο κάτι το οποίο του επέτρεψε να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό φτάνοντας στο 66-65 που ήταν και το σκορ της 3ης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει ένα επιμέρους σκορ 22-13.

Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Κονατέ ήταν αυτός που όπως και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια, παίρνοντας πολλά επιθετικά ριμπάουντ που έδωσε δεύτερες επιθέσεις στο σύνολο του Άρη Λυκογιάννη.

Το παιχνίδι κινήθηκε σε τεντωμένο σχοινί με λεπτές ισορροπίες καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τη στιγμή που ο Δημήτρης Κακλαμανάκης έδωσε μία διαφορά 75-71 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στη συνέχεια του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ιωνικός πίεσε αρκετά είχε τις δικές του στιγμές βάζοντας πολύ δύσκολα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος φάνηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και με την εμπειρία του Γκρίφιν και τα πολύτιμα καλάθια του Λοβ κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2020!



Τα δεκάλεπτα του αγώνα:
24-26, 44-52, 66-65, 86-84

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.