Πολύ καλός ΠΑΟΚ, με σολίστ τον Ζίβκοβιτς, εξαφάνισε τον Ολυμπιακό στο β' ημίχρονο

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Απριλίου 2021

Το ήθελε πολύ, το πάλεψε με πάθος, το πίστεψε και το έκανε. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε, με πολύ καλή εμφάνιση, το εμπόδιο του Ολυμπιακού και πήρε μια μεγάλη νίκη, που ήταν... υποχρεωτική μετά τις νίκες του Αρη και της ΑΕΚ, που είχαν προηγηθεί. Ο δήθεν αδιάφορος Ολυμπιακός “επιστράτευσε” μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ Φορτούνη και Καμαρά, μετά το δεύτερο και τον Βαλμπουενά, αλλά η ανώτερη ομάδα στο χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας είχε ήδη εξασφαλίσει το τρίποντο.

Πέρα από αυτή καθ' εαυτή την αξία της νίκης, βαθμολγική και από άποψη γοήτρου, σημασία έχει και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και έδειξε δυνατός ενόψει των υπόλοιπων αγώνων στα πλέι οφ, αλλά και του Κυπέλλου.

Mε μοιρασμένα ποσοστά κατοχής της μπάλας και με 4-5 σκορ στις τελικές, το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Ο ΠΑΟΚ μετά από ένα “νεκρό” πρώτο 15λεπτο, στο οποίο αναλώθηκε σε μακρινές πάσες από πολύ πίσω,που δεν είχαν καμία τύχη, έστρωσε την μπάλα κάτω και οργάνωσε αρκετές αξιόλογες επιθέσεις χάρη κυρίως στον Αουγκούστο και τον Μπάμπα, που ήταν πολύ καλοί, αλλά και στον Σφιντέρσκι, που είχε ουσιαστική συμμετοχή. Το κακό ήταν ότι έπαιζε “μονόπατα” από τα αριστερά, καθώς η δεξιά πτέρυγά του δεν λειτούργησε καθόλου επιθετικά, αφού ο Βιειρίνια δεν ρίσκαρε προωθήσεις και ο Ροντρίγκο ήταν εντελώς εκτός αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου με τον Ζίβκοβιτς που από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Σα, τη γλίτωσε φτηνά, όμως, στη φάση που ο Μπρούμα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αφού πρώτα γλίστησε ο Σβαμπ και του πρόσφερε το γκολ στο πιάτο. Στην άμυνα δεν αποφεύχθηκαν κάποιες επιπολαιότητες, ωστόσο δεν κόστισαν γιατί και οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν επιπόλαιοι στις τελικές ενέργειές τους.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ “κατάπιε” τον Ολυμπιακό και τον εξαφάνισε από το παιχνίδι. Ο Μπάμπα... ξεκουράστηκε, ο Ροντρίγκο μπήκε στο ματς, ο Ελ Καντουρί ανέβηκε και, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η νίκη εξασφαλίστηκε με την κλάση του Ζίβκοβιτς. Στην πρώτη περίπτωση το γύρισμα του Ροντρίγκο ήταν στο... κουτουτού, αλλά ο παλαίμαχος Αβραάμ Παπαδόπουλος φρόντισε να κάνει την... ασίστ στον Σέρβο, ο οποίος με ένα αριστοτεχνικό σουτ “εκτέλεσε” τον Σα. Στη δεύτερη βγήκε ωραία στον κενό χώρο, πήρε την εξαιρετική διαγώνια πάσα του Ελ Καντουρί, απέφυγε τον Σα και από πολύ πλάγια θέση “έγραψε” το 2-0.

Τα υπόλοιπα δεν είχανβ σημασία, ούτε παρουσίασαν ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε, ηρέμησε ψυχολογικά, τόνωσε την αυτοπεποίθησή του και συνεχίζει την προσπάθεια για να σώσει τη σεζόν με έξοδο στην Ευρώπη και, φυσικά, κατάκτηση του Κυπέλλου, που είναι προφανώς ο πιο σημαντικός στόχος από τους δύο, μια που αυτόματα εξασφαλίζει και ευωπαϊκό εσιτήριο.

ΥΓ. Ο κακός ΠΑΟΚ σπάει τα κοντέρ στις “γιόμες”. Πολύ συχνά βγάζει περισσότερες από 30-35. Δείγμα αδυναμίας στην επιθετική ανάπτυξη. Χθες, ο καλός ΠΑΟΚ είχε μόνο 18 και ο Ολυμπιακός 26. Τυχαίο; Οχι, βέβαια. Οταν μπορείς, δεν χρειάζεσαι τις “γιόμες”...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.