Πολύ καλός ΠΑΟΚ, «εξαφάνισε» την ΑΕΚ σε ένα σόου με αρτίστα τον Μπίσεσβαρ

Στέλιος Γρηγοριάδης27 Σεπτεμβρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Με την καλύτερη φετινή εμφάνιση του, ο ΠΑΟΚ “εξαφάνισε” την ΑΕΚ, πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη και, ταυτόχρονα, νίκησε τα προβλήματα των απουσιών του, που έγιναν ακόμη περισσότερα με την αδυναμία του Βαρέλα να αγωνιστεί, μια αδυναμία που υποχρέωσε την ομάδα να αγωνιστεί, για πρώτη φορά, με δίδυμο στόπερ τον Μιχαηλίδη και τον Μιχάι. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, που δεν ήταν τελικά ντέρμπι, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που τα έκανε όλα και τα έκανε καλά. Οργάνωσε, απείλησε, σκόραρε, κέρδισε και πέναλτι. Τώρα πια, μάλλον μπορούμε να το πούμε: Ο Λουτσέσκου κατόρθωσε να “αναστήσει” τον Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Μπίσεσβαρ αποδεικνύει ότι είχε και τη θέληση και την ικανότητα να επανέλθει δριμύτερος…

 Στο πρώτο ημίχρονο, μετά από ένα αμφίρροπο και ανούσιο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον δικό του ρυθμό και ήταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες.

Είχε στη δημιουργία κυρίως τον Μπίσεσβαρ, αλλά και τον Σβαμπ, βοηθούσαν ο Ζίβκοβιτς και ο Σφιντέρσκι και από ένα σημείο και μετά άρχισαν να ανεβάινουν συχνά ο Τέιλορ και ο Σίντκλει. Θα μπορούσε άνετα να γίνει το 1-0 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, αν ο Σβαμπ δεν αστοχούσε στο δυνατό σουτ που επιχείρησε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής (τον πρόδωσε η μπάλα, που αναπήδησε κλάσμα του δευτερολέπτου πριν τη βει στο σουτ) και αν ο Στάνκοβιτς δεν έδιωχνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το συρτό σουτ του Αουγκούστο, μετά από ωραία προσπάθεια του Σβαμπ και εξίσου ωραία πάσα του Ζίβκοβιτς.

Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στην αρχή με ένα άστοχο σουτ του Γέφτιτς από καλή θέση, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και αρκέστηκε μόνο στο να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ενα άψυχο σουτ του Αραούχο δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον Πασχαλάκη, ούτε και οι τυφλές σέντρες που έκαναν οι παίκτες της, μην μπορώντας κάτι άλλο.

 Λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Μπίσεσβαρ πέτυχε αυτό που του άξιζε και αυτό που δικαιούταν ο ΠΑΟΚ. Ενα πανέμορφο γκολ. με τη γνωστή δική του κίνηση και ένα έξυπνο συρτό σουτ, με το οποίο πέρασε την μπάλα από την κλειδαρότρυπα, στέλνοντάς την στην κλειστή δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς.

Κρίμα, όμως, που δεν έγινε το 2-0 λίγο μετά, ενώ η ΑΕΚ τα είχε εντελώς χαμένα και δεχόταν σφυροκόπημα. Ο Σίντκλει βρήκε με σέντρα τον Αουγκούστο μόνο μπροστά στην εστία, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά έχασε το “άχαστο”, βγάζοντας μπάλα άουτ.
 

Στο ίδιο στιλ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να πατάει καλύτερα, να έχει την ψυχολογία με το μέρος του και να γίνεται πιο απειλητικός, αλλά το ζητούμενο ήταν να έρθει ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Σβαμπ αστόχησε από κοντά με κεφαλιά σε σέντρα του Μπίσεσβαρ, στην τρίτη κλασική ευκαιρία του ΠΑΟΚ, ο Σβαμπ πάλι δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Σφιντέρσκι σε μια άλλη καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση και κάποια στιγμή παρά λίγο να γίνει το 1-1 από το πουθενά, όταν μετά από τραγικό λάθος του Σίντκλει χρειάστηκαν τα πεσμένα σώματα του Τέιλορ και του Πασχαλάκη για να μην πάει η μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έκανε ωραίες επιθέσεις βρίσκοντας ελεύθερους χώρους, όμως πάντα κάτι δεν πήγαινε καλά στην τελική πάσα. Με Μουργκ αντί Ζίβκοβιτς και Εσίτι αντί Σβαμπ συνέχισε ο Λουτσέσκου από το 74’, προσανατολισμένος, πολύ λογικά, στη διατήρηση της νίκης. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, σε μια ακόμη καλή επίθεση, ο Μπίσεσβαρ κέρδισε το πέναλτι από τον Μισλέν, που θα τον θυμάται για πολύ καιρό και ο Κούρτις, με αριστοτεχνική εκτέλεση, “έγραψε” το 2-0 για να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στο ματς.

Κι όμως, αποφύγαμε το θρίλερ μέχρι το τέλος του αγώνα χάρη στο VAR, που “έδειξε” τον Ανσαριφάρντ μπροστά στον Πασχαλάκη κι έτσι σωστά δεν “μέτρησε” το γκολ του Μοχαμάντι ο Ιταλός διαιτητής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.