Πολύ καλή η προσπάθεια Μπότο όμως δείχνει ότι «κάτι» της λείπει

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουλίου 2022

Ταλαντούχοι οι νεοαποκτηθέντες, θα βοηθήσουν όλοι. Ωστόσο η εκ βάθρων ανασυγκρότηση και ενίσχυση, απαιτεί δύο τουλάχιστον προσθήκες, με παίκτες έμπειρους και από το πάνω ράφι.

Αναμφίβολα ο Μπότο κινήθηκε με αξιέπαινο ζήλο και μεθοδικότητα, επιπρόσθετα και έγκαιρα, στην αποστολή του. Η όλη «συμπεριφορά» του στην προσπάθεια της αναπλήρωσης των τεράστιων ελλείψεων που παρουσίαζε το ρόστερ της ομάδας του, κρίνεται αξιόλογη. Θα λέγαμε βέβαια και επαρκής, αν είχαμε ή αν θα έχουμε την ολοκλήρωση της, όπως ακριβώς εξαγγέλθηκε. Η ικανοποίηση για τους όποιους επέλεξε και έφερε στην Τούμπα, είναι εμφανής και στις περισσότερες τοποθετήσεις τους (διαδικτυακές) οι φίλοι του ΠΑΟΚ το επιβεβαιώνουν. Μέσα ωστόσο από αυτές τις τοποθετήσεις, διαφαίνετα και μια προσδοκία. 

Ότι δηλαδή η αποστολή του Πορτογάλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι ο κύκλος της θα κλείσει με μία ή δύο τελευταίες προσθήκες, ποδοσφαιριστών «ειδικού βάρους», με μεγάλα ονόματα και ακόμη μεγαλύτερες εμπειρίες. Είναι αυτοί που θα προσθέσουν ιδιαίτερη δύναμη στο νέο σχήμα, καθιστώντας το έτοιμο και έντονα διεκδικητικό. Η προσδοκία των οπαδών εδράζεται και στις δημόσιες υπεύθυνες δηλώσεις και υποσχέσεις του τεχνικού διευθυντή, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη. Μπαίνοντας στον πειρασμό να πάρουμε μια θέση και να καταθέσουμε άποψη επ΄ αυτού, περιοριζόμαστε απλά στο να αποδεχθούμε την οπαδική προσδοκία σαν μια λογική ποδοσφαιρική εκτίμηση (πέρα από τις επιθυμίες), η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΠΑΟΚ όπου επιχειρείται μια εκ βάθρων αναμόρφωση ενός επικίνδυνα ρηχού ρόστερ, απαιτούνται κινήσεις, συσχετισμοί και συνδυασμοί πολύ καλά μελετημένοι. 

Αν σε αυτή την επισήμανση προστεθεί και η δημόσια εξαγγελία των υπευθύνων ότι στόχος τους είναι η νέα ομάδα να είναι ικανή να διεκδικήσει διακρίσεις, τότε επιβάλλεται να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και αν χρειαστεί ακόμη να γίνουν και κάποιες υπερβάσεις. Τι έχουμε λοιπόν σήμερα; Μια πρώτη εικόνα με αισιόδοξα μηνύματα που αφορούν τους περισσότερους από τους νεοαποκτηθέντες. Οι οποίοι δείχνουν ταλαντούχοι και εξελίξιμοι. Το ερωτηματικό ωστόσο που λογικά υπάρχει, είναι αν αυτή η «νέα φουρνιά» είναι αρκετή και ικανή από μόνη της, για να επιτευχθούν στόχοι που έχουν προκαθοριστεί. 

Συνοψίζοντας καταθέτουμε ότι η άποψη μας στο συγκεκριμένο θέμα συμπίπτει όχι μόνο με την προσδοκία των οπαδών αλλά – το επαναλαμβάνουμε – με την ανάγκη επιβεβαίωσης των δημοσίως εξαγγελθέντων, για τη δημιουργία μιας πραγματικά ισχυρής ομάδας, ικανής να διεκδικήσει τους στόχους της. Αυτή είναι η γνώμη μας, την οποία καταθέτουμε καλοπροαίρετα και ευχόμαστε να δούμε κάποια στιγμή μία ή δύο ποδοσφαιρικές προσωπικότητες να περνάνε το κατώφλι της Τούμπας.

ΥΓ1: Ο Βαγγέλης τρέχει και δεν προλαβαίνει. Μετά το σουτ που έφαγε ο Κλάτενμπεργκ, προανήγγειλε διοικητικό συμβούλιο για τη Δευτέρα στη Λίγκα, με θέμα την επαγγελματική διαιτησία. Φαίνεται ότι τα παλικαράκια της θρυλικής παράγκας που τον υπηρετούσαν πιστά, δεν του αρκούν και θέλει να προλάβει το κάθε ενδεχόμενο.

ΥΓ2: Πολύ γέλιο γίνεται με την υπόθεση της μεταβίβασης της ΑΕΛ. Ο Αλέξης διαψεύδει, οι υποψήφιοι επιμένουν και τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο. Βέβαια το σίγουρο είναι ότι το «αλογάκι» θα καταλήξει όπως γράψαμε και χθες, σε συγκεκριμένο στάβλο.

ΥΓ3: Η ΑΕΚ άρχισε και σοβαρεύεται στις μεταγραφικές επιλογές της. Ο Γιόνσον είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την Ένωση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.