«Βάζουμε σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές, βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί»»

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Τη διαφωνία του με μια πιθανή επανέναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος Ηρακλής Τιτόπουλος με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ναι μεν φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο στο θέμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, ωστόσο, συνεχίσουμε να βαδίζουμε σε τεντωμένο σχοινί. Η όποια εκτροπή μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα για τον πολίτη. Αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ένα άθλημα που συγκεντρώνει πολύ κόσμο τόσο κατά τη διεξαγωγή του, όσο και κατά την προετοιμασία του. Συνωστίζονται αθλητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, προπονητές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει συγχρωτισμός που απαγορεύεται βάσει των επιστημονικών εξαγγελιών. 

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Υπάρχει η άποψη της Ολλανδίας, που λέει διακοπή. Υπάρχει και η άποψη της Γερμανίας που λέει συνεχίζουμε με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και μέτρα προστασίας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα αγαπητό σε όλον τον κόσμο, μαζεύει πολύ κόσμο και προκαλεί χαρά σε όλους τους εμπλεκόμενους, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Αν δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες, το μόνο που πετυχαίνουμε με τη διεξαγωγή αγώνων είναι απλά να βάζουμε σε κίνδυνο τους ποδοσφαιριστές και να υπηρετούμε άλλους σκοπούς. Το να ξεκινήσει τώρα το ποδόσφαιρο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους παίκτες και τις οικογένειές τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.