Πόλο: Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου η Εθνική ανδρών

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2024

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ντόχα προκρίθηκε η Εθνική πόλο ανδρών που επικράτησε με 13-12 της Γαλλίας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης.

Η «γαλανόλευκη» έκανε το απόλυτο στους τρεις αγώνες του ομίλου της και πήρε την απευθείας πρόκριση στους «8» αφού σε περίπτωση ήττας θα αγωνιζόταν στα χιαστί παιχνίδια.

Οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν δύο φορές (1-0, 2-1) αλλά οι Έλληνες διεθνείς ισοφάρισαν ισάριθμες φορές. Το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με ισοπαλία (3-3), όμως η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνά της και βρέθηκε στο +3 (7-4) . Όμως οι Γάλλοι αντέδρασαν και μείωσαν στο γκολ (7-6) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενώ ο Φοντανί είχε αποκρούσει δύο πέναλτι.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανέκτησε το προβάδισμα των τριών γκολ (10-7), όμως και πάλι η Γαλλία βρήκε τις λύσεις και ισοφάρισε σε 10-10.

Τα τελευταία ήταν πολύ κρίσιμα με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν εναλλάξ γκολ. Με το σκορ στο 12-12, η Ελλάδα πραγματοποίησε μία τεράστια άμυνα στο παίκτη λιγότερο και στην επόμενη επίθεση ο Παπαναστασίου κέρδισε το πέναλτι στην κόντρα στο οποίο ευστόχησε ο Άγγελος Βλαχόπουλος για το τελικό 13-12.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας στα προημιτελικά θα είναι ο νικητής του αγώνα Ιταλία - ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.