Πόλο: Πάλεψε ως το τέλος η Εθνική αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό

Metrosport Team01 Ιουλίου 2022

Η Εθνική ομάδα πόλο αντιμετώπισε την Ιταλία στα ημιτελικά του Παγκόσμιου υγρού στίβου, πάλεψε ως το τέλος αλλά ηττήθηκε με 11-10 και έμεινε εκτός τελικού. Έτσι την Κυριακή θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και προηγήθηκαν με 3-1 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 4-2 αφού η Εθνική μας έδειχνε πρόβλημα στην επίθεση της. Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν πιο ισορροπημένο και ολοκληρώθηκε με την Ιταλία μπροστά αλλά με διαφορά ενός τέρματος, 6-5.

Με ένα γκολ του Γενηδουνιά η εθνική μας ισοφάρισε στην εξέλιξη της τρίτης περιόδου στο 6-6. Στο τέλος του οκταλέπτου ωστόσο η Ιταλία ήταν και πάλι μπροστά με ένα γκολ (7-6).

Η Ιταλία πήρε μετά από ώρα προβάδισμα δύο τερμάτων (9-7) αλλά ο Καλογερόπουλος κράτησε την Εθνική μας στο παιχνίδι μειώνοντας στο 9-8 αλλά οι Ιταλοί έκαναν το 10-8. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε ακόμη και με δύο παίκτες παραπάνω στο νερό αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα. Το έκανε λίγο μετά με τον Γενηδουνιά που μείωσε στο 10-9, 1:50 πριν το τέλος. Στα 58'' όμως ο Ντι Φούλβιο έκανε το 11-9 για την Ιταλία για να ακολουθήσει δοκάρι για την ελληνική ομάδα.

Στη συνέχεια υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και μία διακοπή. Στην επιστροφή ο Βλαχόπουλος μείωσε στο 11-10 αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι περισσότερο και έτσι η Ελλάδα υποχρεώθηκε στην ήττα και δεν θα είναι παρούσα στον τελικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.