Πολλή φασαρία για το τίποτα η πρόταση για τέσσερις Έλληνες στην ενδεκάδα των ομάδων της SL1

Δημήτρης Κανελλάκης16 Μαρτίου 2022

Ενδιαφέρουσα η... επαναστατική διάθεση και η πρόταση του προσωρινού προέδρου της ΕΠΟ για την υποχρεωτική παρουσία τεσσάρων, τουλάχιστον, Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1, αλλά το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση απ' αυτές στις οποίες ταιριάζει απόλυτα το... πολλή φασαρία για το τίποτα.

Αρχικά, και για να μην παρεξηγηθώ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, υπέρ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Θα ήθελα να βλέπω περισσότερους Έλληνες να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες, περισσότερα ταλαντούχα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν και να καθιερωθούν, καλύτερες προϋποθέσεις για την εθνική ομάδα.

Όμως, ξέρω ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι όπως ο κ. Δημητρίου θεωρεί ότι μπορούν να γίνουν: με την λογική του... αποφασίζουμε και διατάσσουμε, δια της επιβολής, δηλαδή.

Την εποχή της παγκοσμιοποίησης, στην οποία το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πλέον κλασικά παραδείγματα, και με δεδομένο ότι υπάρχει μια σειρά από νόμους που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση των εργαζομένων και προστατεύουν το δικαίωμα των εταιρειών να επιλέγουν με ποιους θα συνεργαστούν, προτάσεις όπως του κ. Δημητρίου δεν νομίζω ότι μπορεί επί της ουσίας να έχουν πιθανότητα εφαρμογής και έχω την αίσθηση ότι γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους μόνο.

Είμαι βέβαιος ότι καμία από τις ομάδες του Big 4 δεν θα προσερχόταν σε μια συζήτηση περί αυτής της υποχρεωτικότητας, ούτε οι περισσότερες από τις υπόλοιπες, για να μην πω όλες, ομάδες της λίγκας.

Το ιδανικό θα ήταν αυτό το πράγμα να το πίστευαν οι ελληνικές ομάδες και να το εφάρμοζαν επειδή θα θεωρούσαν ότι υπάρχει η δεξαμενή με Έλληνες παίκτες που καλύπτει τις ανάγκες τους και δεν χρειάζεται να ψάχνουν στις ξένες αγορές. Όχι να τους επιβληθεί. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...

Δεν θα το τολμήσει η ΕΠΟ. Αλλά ακόμη και αν γίνει η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν τολμήσει η ΕΠΟ να πάει κόντρα στα θέλω των ισχυρών, αυτοί έχουν τον τρόπο να γίνει στο τέλος το δικό τους...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.