Πολλές επιλογές, κανείς σίγουρος για την επίθεση της Μπενφίκα

Γιώργος Πετρίδης04 Σεπτεμβρίου 2020

11 μέρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ που θα κρίνει ποια ομάδα θα βρεθεί στα πλέι οφ του Champions League, για την Μπενφίκα υπάρχουν αρκετά ζητήματα προς επίλυση και τα ερωτηματικά εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην επίθεση.

Σήμερα οι Πορτογάλοι λογικά θα ανακοινώσουν και επίσημα τη μεταγραφή του Ντάργουιν Νούνιες για τον οποίο θα δαπανήσουν 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο νεαρός Ουρουγουανός είναι η πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής του Ζόρζε Ζεσούς ωστόσο μετρώντας αντίστροφα για το ματς της Τούμπας δεν θεωρείται ότι δίνει οριστική απάντηση στο ερωτηματικό για τη γραμμή κρούσης της Μπενφίκα. Με την προσθήκη του, η πορτογαλική ομάδα έχει τέσσερις παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον Ζόρζε Ζεσούς. Έχει αποκλειστεί ο Ντιέγκο Σόουζα που δεν χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο από τα φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα η Μπενφίκα.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι;


Ντάργουιν Νούνιες


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Πορτογάλοι πιστεύουν πολύ σε αυτόν και έτσι εξηγείται και η μεγάλη επένδυση που κάνουν. Έρχεται από τη 2η κατηγορία της Ισπανίας με 16 γκολ σε 32 ματς όμως η πίεση στην Μπενφίκα θα είναι μεγαλύτερη. Συν τις άλλοις με 10, στην καλύτερη περίπτωση, προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προτιμηθεί από τον προπονητή του.


Κάρλος Βινίσιους


Ο Βραζιλιάνος μπήκε δυναμικά στη σεζόν αφού σκόραρε δύο φορές στο φιλικό με την Μπράγκα τη μέρα που η Μπενφίκα έκανε δικό της τον Νούνιες! Η παραμονή του ωστόσο δεν θεωρείται δεδομένη, αφού υπάρχει ενδιαφέρον γι' αυτόν μεταξύ άλλων και από τη Γουλφς.


Χάρις Σεφέροβιτς


Ο Ζόρζε Ζεσούς του δείχνει μια προτίμηση και αυτός δείχνει σε καλή κατάσταση έχοντας ανοίξει λογαριασμό στα παιχνίδια προετοιμασίας. Φαίνεται να ταιριάζει στο σύστημα που θέλει να καθιερώσει ο έμπειρος τεχνικός όμως θεωρείται ότι δεν έχει το «δολοφονικό ένστικτο» του Βινίσιους. Το όνομα του είναι επίσης στο τραπέζι ως υποψήφιος για παραχώρηση παρότι η χρηματιστηριακή αξία του θεωρείται πως είναι μικρότερη του Βινίσιους.


Γκονσάλο Ράμος


Πρόκειται για έναν νεαρό και εξελίξιμο παίκτη. Μπήκε στην πρώτη ομάδα στην περσινή σεζόν, σκόραρε δύο φορές στο ματς με την Άβες. Χρησιμοποιείται κατά βάση ως δεύτερος επιθετικός, χωρίς να είναι φαβορί για μία θέση στην 11άδα του ματς με τον ΠΑΟΚ.


Ντιέγκο Σόουζα


Αν και είναι ακόμη μέλος της Μπενφίκα, φαίνεται να μην βρίσκεται στις επιλογές του Ζόρζε Ζεσούς. Αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ως «δανεικός» από την κινέζικη Σένζεν αλλά σε 13 μας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.


Οι... απλησίαστοι στόχοι


Γενικότερα για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ υπάρχει μεταγραφική κινητικότητα, όχι όμως με την προοπτική κάποιας δραματικής αλλαγής ενόψει του ματς της Θεσσαλονίκης. Στην πραγματικότητα και οι Πορτογάλοι θα πάρουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της Τούμπας. Σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, οι «Αετοί» καλοβλέπουν τον Έντισον Καβάνι. Στην πραγματικότητα είναι ένα σενάριο με λιγοστές πιθανότητες αλλά είναι ανοιχτό. Τις δικές τους δυσκολίες έχουν και οι στόχοι του Μαριάνο Ντίαζ και του Ντιέγκο Κόστα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.