Πολλά συμβόλαια «στον αέρα» εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους

Δημήτρης Μπούζας02 Απριλίου 2020

Είναι αλήθεια πως οι συνθήκες αυτή τη στιγμή δεν θεωρούνται και οι καταλληλότερες για τα στελέχη των ομάδων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, που ενδιαφέρονται άμεσα για να ανανεώσουν τις μεταξύ τους συμφωνίες. Ο κορωνοϊός έχει αναποδογυρίσει τα πάντα και ως εκ τούτου δεν περισσεύει χρόνος προφανώς και η κατάλληλη ψυχολογία για δραστηριοποίηση στη συγκεκριμένη εκκρεμότητα. Οι ΠΑΕ, που ασφαλώς έχουν δικαιολογήσει το δυναμικό τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι ανάγκη να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση με προοπτικές ομιχλώδες και με όρους σκοτεινούς, αδιευκρίνιστους και το βασικότερο αδιαμόρφωτους, λόγο της σεισμικής οικονομικής ανατροπής των μέχρι πρότινος δεδομένων.

Ιδιαίτερα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της Σούπερ Λίγκας, που εκπνέουν στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αποτελούν αυτήν τη στιγμή ένα σοβαρό πρόβλημα, με τις κανονικές μεταγραφές να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Είναι αλήθεια πως ορισμένες ΠΑΕ προνόησαν να σιγουρέψουν και να διασφαλίσουν κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις (όπως του Μίσιτς στον ΠΑΟΚ και του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό), στη διάρκεια του χειμώνα. Ήταν όμως οι εξαιρέσεις του κανόνα. Διαβάστε ένα μικρό κατάλογο από παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι με τη διευκρίνηση ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει όψιον ανανέωσης ή αγοράς.

Ολυμπιακός: Ομάρ Ελαμπντελαουί, Χριστοδουλόπουλος, Παπαδόπουλος Αβρ., Μπανανά. Δανεικοί: Χασάν, Γκασπάρ, Εμρέ Μορ.

ΠΑΟΚ: Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο.

ΑΕΚ: Χούλτ, Τσιγκρίντσκι, Κλωναρίδης. Δανεικοί: Αραούχο, Βράνιες, Σιμάνσκι.

Παναθηναϊκός: Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης Χρ., Βαγιαννίδης, Αποστολάκης, Αγγελόπουλος. Δανεικοί: Τουχάμι, Ντίαζ, Σαχίντ, Νατζ.

Αρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Ιντέγε, Γκάμα, Ματίγια, Λάρσον, Ντιγκινί, Ντουρμισάι, Τόνσο, Σόουζα, Τσιλιγγίρης, Διαμαντόπουλος. Δανεικοί: Αμπού Μπα.

ΟΦΗ: Ζοάο Βίκτορ, Μπράουν, Νάστος, Μπολάκης, Ντίνας, Δερμιτζάκης, Σεμέντο, Μεγιάδο, Μάνος.

Ατρόμητος: Μέγιερι, Ντε Πο, Μάντσον, Μπαένα, Μανούσος, Γκάλο, Ούμπιντες. Δανεικοί: Κατράνης, Ανδρούτσος.

Λάρισα: Μόρας, Μπέρτος, Μπάλας. Δανεικοί: Μάρκοβιτς, Μασούρας, Κάτσε, Ουάρντα.

Αστέρας Τρίπολης: Ινγκλέσιας, Ερνάντεθ, Μαρτίνες, Βλάχος, Τασουλής, Ματρικάρντι. Δανεικοί: Ντέλετιτς.

Λαμία:Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Σκόνδρας, Τιρρόνε, Καραμάνος, Αντέντζο, Ρόμανιτς, Σασι, Βιγιάλμπα, Ντάτσε, Αραβίδης, Πλιάτσικας, Τζανετόπουλος, Τσούκαλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Βύντρα.

Ξάνθη: Τζουρίτσκοβιτς, Κασάδο, Κοβάσεβιτς, Ρενέλα, Μπαριέντος, Μπαξεβανίδης, Φοσέ, Καντά, Λισγάρας, Μαλεζάς, Σταθάκης. Δανεικοί: Τεσέϊρα, Μουλέν, Στάρτζεον, Αμπάντ, Σόσα, Γκαργκαλατζίδης.

Οι δραματικές εξελίξεις με τη διακοπή των Πρωταθλημάτων λόγω της επιδημίας και η αναγγελθείσα επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου σαφέστατα προκάλεσε κάποιες ανησυχίες, μη τυχόν και μπούμε στον Ιούλιο οπότε κάποιες ομάδες ιδιαίτερα θα είχαν σοβαρότατο πρόβλημα. Ωστόσο, η ΟΥΕΦΑ όρισε κατά ενδεικτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου για να ολοκληρωθούν τα Πρωταθλήματα με αποτέλεσμα να αποφευχθεί το σοκ να δούμε τη μισή Σούπερ Λίγκα να συμμετέχει στο επόμενο Πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.