Πολλά περισσότερα από μια ανανέωση σημαίνει η παραμονή του Σάσα στον Άρη

Δημήτρης Κανελλάκης24 Μαρτίου 2021

Η διατήρηση του Σάσα στο ρόστερ του Αρη, είναι ένα σημάδι από αυτά που περιμένει κάποιος να δει από μια ομάδα η οποία θέλει να προοδεύει και να δικαιολογεί την απαίτησή της να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων σε ένα πρωτάθλημα.

Με την συγκεκριμένη κίνηση η διοίκηση του Άρη έστειλε ένα μήνυμα, νομίζω, ότι δεν σκοπεύει να κάνει λάθη που έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ηταν, πιστεύω, μια κίνηση ενδεικτική της πρόθεσης των «κίτρινων» να έχουν έναν κορμό που θα αποτελείται από παίκτες υψηλών δυνατοτήτων και εμπιστοσύνης στο σύνολο των ικανοτήτων τους, γύρω από τους οποίους θα μπορεί να προσθέτει ό,τι κάθε φορά θεωρούν πως χρειάζονται για να έχουν το κατάλληλο ρόστερ προκειμένου να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Η αλήθεια είναι πως για τον Άρη αλλάζουν πολλά πράγματα στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Η τεράστια βελτίωση στις αγωνιστικές του δυνατότητες, η οποία του επέτρεψε να πάρει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να φιλοδοξεί πως θα την κρατήσει και στα πλέι οφ, συνέβαλλε ώστε να ανοίξουν πολύπλευρα οι ορίζοντές του.

Είναι φανερό πως υπάρχει καλύτερη οργάνωση, πλέον, και πιο στοχευμένος σχεδιασμός. Αυτό που λένε ότι... τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, νομίζω ότι ταιριάζει πάρα πολύ στους «κίτρινους» το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Επαναλαμβάνω: δεν είναι μόνο το αγωνιστικό σκέλος, τα καλά αποτελέσματα, οι καλές εμφανίσεις, η καλή θέση στην βαθμολογία. Για κάθε φιλόδοξη ομάδα, για κάθε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, να έχει σταθερότητα και διάρκεια, το μείζον είναι να δείχνει ικανότητα και αποτελεσματικότητα στην προετοιμασία της επόμενης μέρας της.

Διότι, αυτό που μετράει για τις μεγάλες ομάδες δεν είναι να έχεις μια καλή χρονιά και μετά να περνάνε χρόνια ώσπου να έχεις την επόμενη, αλλά να δημιουργείς προϋποθέσεις να είσαι πάντα μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Η κίνηση με τον Σάσα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Κι έχω την αίσθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις. Στην Αλκμήνης, εξάλλου, δεν έχουν άλλη επιλογή. Βρίσκονται πια σε μια περίοδο κατά την οποία είναι μονόδρομος η οργάνωσή τους σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν την δρομολογήσουν μέχρι το καλοκαίρι, θα διατρέξουν τον κίνδυνο να μην εξαργυρώσουν πολλά από τα οφέλη της τρέχουσας σεζόν.

Θεωρώ ότι δεν θα το κάνουν αυτό το λάθος. Ο Άρης δίνει πια την εντύπωση ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς θα το κάνει, για να μπορεί σε αυτό το επίπεδο που είναι φέτος να διατηρείται και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.