Πολίτες ούτε καν δεύτερης κατηγορίας, δεν σεβάστηκαν ούτε παιδιά και ηλικιωμένους

Κώστας Πετρωτός13 Απριλίου 2024

Το βράδυ μετά το παιχνίδι είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλούς Έλληνες οπαδούς του ΠΑΟΚ που λαχταρούσαν να δουν την ομάδα τους να παίζει για μια ιστορική πρόκριση και βρέθηκαν να ζουν απίστευτες καταστάσεις. Άνθρωποι μιας σχετικά προχωρημένης ηλικίας, αλλά και πιο μικροί, δέχθηκαν ατελείωτες ποσότητες νερού, δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού, χτυπήματα από γκλομπ.


Άνθρωπος δίπλα μας στα δημοσιογραφικά, έχοντας το παιδί του μαζί του λιποθύμησε από την πολλή πίεση και το άγχος μη πάθει κάτι το σπλάχνο του. Υπήρχαν οπαδοί που περιπλανιόντουσαν όλη νύχτα βρεγμένοι ως το κόκκαλο, έχοντας αποκλειστεί από το να παρακολουθήσουν ζωντανά το ματς, ενώ είχαν δώσει χρήματα που δεν τους περίσσευαν. Ορισμένοι, έντονα απογοητευμένοι, έλεγαν “δεν μας ένοιαζε τι γινόταν στο ματς γιατί ζούσαμε όλες αυτές τις καταστάσεις”.

Θα κάνει πολύ καιρό να ξεπεραστεί αυτή η οργή των ΠΑΟΚτσήδων που ένιωσαν ότι δεν είναι Ευρωπαίοι πολίτες και η συμπεριφορά των βελγικών Αρχών απέναντί τους ήταν απάνθρωπη. Είναι ηθικό θέμα, να μην το ξεπεράσουμε χαλαρά και να εξαναγκαστεί η Αστυνομία και οι Αρχές του Βελγίου να αναγνωρίσουν δημόσια το λάθος τους και να υπάρξουν και τιμωρίες αν είναι δυνατόν. Μόνο έτσι θα αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση για τις επόμενες γενιές και οι Αρχές σε κάθε χώρα θα αρχίσουν να σέβονται κάθε πολίτη και όχι μόνο τους συμπατριώτες τους.

Παρά τις διαδοχικές οχλήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την βελγική Αστυνομία να συνεργαστούν για να μαζέψουν όλους τους Έλληνες σε ένα κομμάτι του γηπέδου, δυστυχώς οι επικεφαλής της επέλεξαν τον δρόμο καταστολής και όχι της πρόληψης. Και τα αποτελέσματα τα είδαμε με όσα συνέβησαν προχθές το βράδυ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.