Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Η Πολωνία διαθέτει στις ΗΠΑ όλα τα πολωνικά MiG-29

Metrosport Team08 Μαρτίου 2022

Έτοιμη να «τοποθετήσει» όλα τα MiG-29 που διαθέτει στην αμερικανική βάση στο Rammstein της Γερμανίας, εμφανίζεται η Πολωνία.

Μάλιστα καλεί και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ίδιου τύπου αεροσκάφη να πράξουν το ίδιο. Η Πολωνία σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το μοναδικό «αντάλλαγμα» που ζητά είναι «μεταχειρισμένα» αεροσκάφη των ΗΠΑ με αντίστοιχες δυνατότητες. Η πολωνική πλευρά είναι έτοιμη να συμφωνήσει αμέσως με τους όρους αγοράς των MiG-29. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα παραχωρήσει στην Πολωνία μαχητικά F-16. Μάλιστα προχθές Κυριακή δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τη Βαρσοβία για μια συμφωνία που προβλέπει την παροχή πολωνικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων. Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.