«Πόλεμος» για την αποκαθήλωση και «παρασκήνιο» για τη διαδοχή

Δημήτρης Μπούζας08 Ιουλίου 2021

Η «απομάκρυνση» του αμετακίνητου τοποτηρητή της ομάδας του δημοσίου από την ΚΕΔ, προκάλεσε άμεσα επίθεση του λιμανιού στον Ζαγοράκη, ενώ άρχισαν και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις και κόντρες για την διάδοχη κατάσταση. 

Σε όσους παρακολουθούν από κοντά τα διαδραματιζόμενα στο χώρο της διαιτησίας, οι τελευταίες εξελίξεις μετά την εκπαραθύρωση του Τριτσώνη, δεν προκάλεσαν την παραμικρή έκπληξη. Κι αυτό γιατί γνώριζαν πολύ καλά και περίμεναν τις αντιδράσεις όχι του ιδίου βέβαια, αλλά εκείνων που του παρείχαν την απόλυτη και σκανδαλώδη στήριξη. Με πρώτους από όλους τους επιτελείς της ομάδας του δημοσίου, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν αλλά και χαλάστηκαν γιατί είδαν ένα από τα πλέον σημαντικά «εργαλεία» τους να χάνεται. Κάτι που δεν το περίμεναν. 

Η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός τους για τους παροικούντες την διαιτητική Ιερουσαλήμ, θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, από τη στιγμή που ο τοποτηρητής του λιμανιού παρέμενε ακλώνητος στον «θρόνο» του, έχοντας τις πλάτες, την στήριξη αλλά και την ευλογία της «επιτροπείας» (βλέπε Τεό Θεοδωρίδης), παρά το γεγονός ότι είχε γκρεμιστεί εδώ και καιρό η παράγκα και το καθεστώς της παντοκρατορίας του θρύλου. Ο Τριτσώνης έμενε ακλόνητος και ανέγγιχτος από όλους. Κι αυτό το πετύχαινε παρέχοντας «διευκολύνσεις» και στους νεοφερμένους εξυγιαντές της νέας κατάστασης. 

Αυτό φάνηκε ολοκάθαρα με την σκανδαλώδη και απαράδεκτη στήριξη και προστασία στον Κομίνη, τον οποίο αντί να τον στείλει εκτός διαιτησίας, τον επιβράβευσε για τον απλούστατο λόγο ότι στέρησε έναν τίτλο από τον ΠΑΟΚ. Κίνηση γενναιόδωρη προς την ΑΕΚ η οποία μετά την απομάκρυνση του Σαββίδη και την μη ανάμειξη του στα της ΕΠΟ, καπέλωσε κυριολεκτικά την Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (κάτι που συμβαίνει και σήμερα). Ο Τριτσώνης λοιπόν μοίραζε την τράπουλα άνετα με την ανοχή και την ενοχή της «επιτροπείας» και την υψηλή επιστασία του Τέο. 

Ώσπου ξαφνικά ήρθε η ανατροπή. Το λιμάνι αντέδρασε άμεσα και άνοιξε πυρ εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ με ένα επιθετικό άρθρο που φιλοξενήθηκε στη ναυαρχίδα των ΜΜΕ του προέδρου των ερυθρολεύκων (εφημερίδα τα ΝΕΑ). Οι Πειραιώτες υποψιαζόμενοι προφανώς ότι στην εκπαραθύρωση του Τριτσώνη είχε ρόλο και ο Ζαγοράκης, τον κάλεσαν εμμέσως να παραιτηθεί, από τη στιγμή που η σύζυγος του Ιωάννα Λίλη θα συνεργαζόταν με το κανάλι OPEN, ιδιοκτησίας Ιβάν. Άκουσον, άκουσον! 

Θεωρούσαν ως μη συμβατή την παραμονή του στη θέση την οποία είχε εκλεγεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Θεωρείται βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις στον Ζαγόρ θα συνεχιστούν. Η αποκαθήλωση του Τριτσώνη ανοίγει ωστόσο δρόμο και για τη διάδοχη κατάσταση. Το ποιοι θα επιλεγούν; Ακούγονται πολλά ονόματα (Θάνος, Καλογερόπουλος και άλλοι πολλοί). Ότι και να συμβεί όμως να είστε σίγουροι ότι εκείνοι που θα έχουν δικούς τους τοποτηρητές είναι ο Ολυμπιακός (λόγω Τεό Θεοδωρίδη) και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που ελέγχει και πάλι αυτή τη στιγμή τη νέα κατάσταση στην ΕΠΟ. 

Ο μεγάλος αγώνας του Ιβάν που κατάφερε να γκρεμίσει την παράγκα πήγε στράφι. Από εδώ και πέρα και μετά τις προσωπικές επιθέσεις του Ολυμπιακού στον Θοδωρή Ζαγοράκη, κάποιο ενδιαφέρον παρουσιάζει μόνο το παρασκήνιο της διαδοχής. Εκεί πλέον γίνεται η μεγάλη μάχη. Να είμαστε γεροί γιατί δυστυχώς υπάρχουν ένα σωρό Τριτσώνηδες ακόμη, έτοιμοι να μας χαρίσουν μεγάλες στιγμές όπως η επιβράβευση του «εγκληματία» Κομίνη και η εικόνα του διδύμου Παπαπέτρου – Τσαγκαράκη να αποπατεί επάνω στα ιερά και όσια της διαιτησίας, με την αποτρόπαιη εθελοτυφλία τους στην ιστορική φάση της μη αποβολής ενός ξυλοσχίστη παίκτη (Σισέ).

ΥΓ: Βαρύ το πένθος, μεγάλος ο πόνος, όταν χάνεις ένα παιδί που ξεκίνησε δημοσιογραφικά από σένα και έκανε τα πρώτα βήματα στο δικό σου το «σχολείο». Η είδηση με πάγωσε. Ο Χρηστάκης Παυλίδης με το ανήσυχο πνεύμα, την ευγένεια, την δημοσιογραφική υπευθυνότητα, το ήθος και τις δημιουργικές ανησυχίες του «έφυγε» σε ηλικία 43 ετών. Τι να πεις και τι να γράψεις; Ανήμπορος και αδύναμος να μετρήσω την απώλεια, κοιτάζω ψηλά και παρακαλώ τον Μεγαλοδύναμο να αγκαλιάσει τον Χρηστάκη και να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.