Pole ο Μπότας στο 1-2 των Mercedes, χαμός με τη Racing Point

Στέφανος Αβραμίδης08 Αυγούστου 2020

Αντίδραση έβγαλε ο Βάλτερι Μπότας στις κατατακτήριες δοκιμές του επετειακού για τα 70 χρόνια της Formula 1 Γκραν Πρι που διεξάγεται στο Σίλβερστόουν.

Μετά την ατυχία του με το σκασμένο ελαστικό που του κόστισε τη 2η θέση στον περασμένο αγώνα, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes πήρε την pole position όντας 63 χιλιοστά ταχύτερος του ομόσταυλού του, Λιούις Χάμιλτον.

Μετά την επική του νίκη στο ίδιο σιρκουί την περασμένη εβδομάδα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής συμπλήρωσε ένα ακόμα 1-2 για τις Mercedes. 

Καλύτερος του υπόλοιπου ανταγωνισμού ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο Γερμανός οδηγός που αντικαθιστά τον Σέρχιο Πέρες που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, έφερε τη... ροζ Mercedes της Racing Point στην τρίτη θέση, σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον poleman Μπότας.

Με τη Racing Point έχει προκύψει μείζον ζήτημα μετά τις τρεις καταγγελίες της Renault για τα Γκραν πρι σε Στυρία, Ουγγαρία και Μεγάλη Βρετανία.

Η γαλλική ομάδα υποστηρίζει ότι η Racing Point χρησιμοποιεί στα μονοθέσιά της πανομοιότυπο αεραγωγό φρένων με το περσινό μονοθέσιο της Mercedes.

Η FIA έκανε δεκτές τις καταγγελίες της Renault και τιμώρησε τη βρετανική ομάδα με αφαίρεση 15 βαθμών από το πρωτάθλημα κατασκευαστών και της επέβαλε και πρόστιμο 400.000 ευρώ. Παρά την τιμωρία της, η Racing Point έχει το δικαίωμα να διατηρήσει αμετάβλητο το μονοθέσιό της.

Από την πλευρά της, η Racing Point θα καταθέσει έφεση κατά της ποινής της FIA ενώ Ferrari και η McLaren δήλωσαν την πρόθεσή τους να καταθέσουν ένσταση για την ποινή θεωρώντας την πολύ μικρή. Τον ίδιο δρόμο ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Τη δεκάδα στο επετειακό Γκραν Πρι, συμπλήρωσαν οι Μαξ Φερστάπεν, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λανς Στρολ, Πιερ Γκασλί, Σαρλ Λεκλέρ, Αλεξάντερ Άλμπον και Λάντο Νόρις.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει αύριο (9/8) στις 16:10 ώρα Ελλάδας.

  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.