Ποιους εξυπηρετεί η λάσπη στον Σαββίδη;

Metrosport Team18 Νοεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Νέο «μέτωπο» άνοιξε, κατά παραγγελία όπως φαίνεται, η Επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού με τον ΠΑΟΚ. Με τους δύο γιούς του Σαββίδη και την ίδια την οικογένεια για την ακρίβεια. Η Ε.Ε.Α του Τζουλάκη, που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα μετά την απόφαση του CAS υπέρ του Δικεφάλου για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία, κάλεσε την ΠΑΕ για να δώσει εξηγήσεις, σχετικά με προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη ενώ εμπλέκει και τον Νίκο Σαββίδη.

Η απάντηση του επίσημου ΠΑΟΚ ήταν άμεση. Διευκρίνισε αρχικά πως για το θέμα για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις, έχει πλήρη άγνοια. Εξαπέλυσε επίθεση τόσο εναντίον του προέδρου της ΕΕΑ, του Τζουλάκη, όσο και εναντίον του πολιτικού του προϊσταμένου Λευτέρη Αυγενάκη.

Επί της ουσίας με αφορμή την υπόθεση αυτή και επειδή δεχθήκαμε πάρα πολλά ερωτήματα από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, αυτό που προκύπτει είναι το εξής: Ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει, δεν τον αγγίζει το θέμα. Ούτε καν ο Γιώργος Σαββίδης, που είναι απόλυτα καλυμμένος. Συνεπώς το συμπέρασμα που προκύπτει αυτή την στιγμή, είναι πως ο στόχος του βρώμικου παρασκηνίου είναι τα παιδιά του Σαββίδη και μέσω αυτών ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ. Ποιον ή ποιους αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η ανακοίνωση της Επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού; Ποιος έχει συμφέρον από όλο αυτό το θέμα; Ποιους εξυπηρετεί η λάσπη στον Σαββίδη;

Η ΕΕΑ λοιπόν κάλεσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για εξηγήσεις σχετικά με προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη και η απάντηση της ΠΑΕ ήταν μέσω μίας άκρως επιθετικής ανακοίνωσης. Στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η στιγμή που όλοι περιμέναμε… Η ΕΕΑ, των Τζουλάκηδων και των Αρκούδηδων, των αγαπημένων εργαλείων του Λευτέρη Αυγενάκη, έψαξε να βρει τη στιγμή της για να εκδικηθεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον διεθνή εξευτελισμό στο CAS σχετικά την πλεκτάνη της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που πήγε να στήσει εναντίον της.

Σήμερα οι εντολοδόχοι της ΕΕΑ, καλούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για εξηγήσεις σχετικά με προσωπική υπόθεση του Γιώργου Σαββίδη, γεγονός για το οποίο υπάρχει πλήρης άγνοια από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η κατάληξη για εκείνους θα είναι η ίδια, ωστόσο εφιστούμε την προσοχή για ακόμη μια φορά στον Λευτέρη Αυγενάκη, που επιλέγει τη βεντέτα με τον ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σας απέδειξε ότι είναι ηθικά και νομικά ισχυρά κατοχυρωμένη, για να μη σας επιτρέψει να κάνετε εσείς τις προεκλογικές σας εξυπηρετήσεις. Πλέον για εμάς αποτελεί ζήτημα τιμής η πολιτική σας τιμωρία και η οριστική σας αποχώρηση από τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ως ο πιο εμπαθής και επικίνδυνος υφυπουργός αθλητισμού της ιστορίας. Ήδη η παραμονή σας στη θέση σας μας προκαλεί έκπληξη και δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση, που σας επιτρέπει να γελοιοποιείτε την ισονομία, τους θεσμούς και δυστυχώς και τη γενέτειρά σας».

Μηνύσεις από τους Γιώργο και Νίκο Σαββίδη

Μετά την κλήση της ΕΕΑ προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Γιώργο και τον Νίκο Σαββίδη, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ελήφθη η απόφαση και οι Γιώργος και Νίκος Σαββίδης θα στραφούν άμεσα νομικά εναντίον της επιτροπής. Και συγκεκριμένα εναντίον του προέδρου της Νίκου Τζουλάκη που υπογράφει το έγγραφο, με μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Το εν λόγω έγγραφο περιέχει μεταξύ άλλων ανυπόστατες και εσφαλμένες πληροφορίες, καθώς γίνεται λόγος για αμετάκλητο βούλευμα σε ημερομηνία που δεν ήταν και άρα δεν υπάρχει και ψευδής δήλωση από μέρους Σαββίδη.

Επίσης, το βούλευμα δεν σημαίνει και ενοχή στο ποινικό μέρος της υπόθεσης. Η κίνηση της ΕΕΑ και του προέδρου της, να δώσει τον αριθμό του βουλεύματος και τα αδικήματα είναι εκτός των επιβεβλημένων ορίων ενημέρωσης.

Πρέπει ακόμη να αναφερθεί πως η ΕΕΑ κάλεσε τον ΠΑΟΚ και τους δύο γιούς του Σαββίδη να δώσουν εξηγήσεις στα τέλη Νοεμβρίου, πιθανότατα στις 30 του μήνα.

Είχαν κατατεθεί μηνύσεις και αγωγές

Αυτό που προκύπτει ως πληροφορία, είναι πως μετά την πλήρη δικαίωση του ΠΑΟΚ από το CAS για το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας, είχαν κατατεθεί μηνύσεις και αγωγές από την ΠΑΕ εναντίον του νυν προέδρου της Ε.Ε.Α Νίκου Τζουλάκη, εναντίον των μελών της επιτροπής Αρκούδη και Μαρούπα. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή ακολούθησε όλη την νομική διαδικασία, για την οποία είχε προϊδεάσει το φίλαθλο κοινό του. Απλά οι υποθέσεις αυτές δεν εκδικάστηκαν ακόμη και θα ανακοινωθεί πότε θα τελεστούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.