Ποιότητα με λογικό μπάτζετ τη νέα σεζόν

Metrosport Team05 Απριλίου 2020

Υπό καθεστώς αυστηρής επιτήρησης βρίσκονται όλοι στον ΠΑΟΚ όπως βεβαίως συμβαίνει και με εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν προέχει, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να γίνει με γοργούς ρυθμούς, αλλά είναι σημαντικό πως έχουν γίνει «ζυμώσεις», έχουν καλλιεργηθεί αρκετές σκέψεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο εξορθολογισμός και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ αποτελεί το σημείο αναφοράς των τελευταίων ημερών. Το νέο στοιχείο που μπορούμε να αναφέρουμε είναι πως με δεδομένη την απόφαση για την μείωση του μπάτζετ, ο ξεκάθαρος στόχος είναι να διατηρηθεί η ομάδα σε επίπεδα διεκδίκησης τίτλων.

Και αυτός ο στόχος είναι βασικότατος. Πως όμως θα τα καταφέρουν στον ΠΑΟΚ; Αυτό που έχει επισημανθεί, είναι πως προέχει η διατήρηση της ποιότητας της ομάδας και παράλληλα η αισθητή βελτίωσή της, με ένα λογικό μπάτζετ για την νέα σεζόν. Όπως έλεγαν με νόημα στη «Μ» στελέχη του Δικεφάλου: «Είναι πολύ σημαντικό να μειώσουμε τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και παράλληλα να διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα την ποιότητά του συνόλου.

Όλα αυτά με λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτά που δαπανώνται τώρα. Δεν είναι κρυφό πως πρέπει να προστεθούν στην ομάδα νέοι… Γιαννούληδες, Λημνιοί, Σφιντέρσκι, Μίσιτς. Είτε αυτοί έρθουν ως ελεύθεροι, είτε αξιοποιηθούν από τα τμήματα υποδομής που έχουν νέους με ποιότητα. Είναι σημαντικό με μικρότερο μπάτζετ να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας νεαροί παίκτες που θα έχουν εξέλιξη και παράλληλα θα μπορούν να την ενισχύσουν στην διεκδίκηση και κατάκτηση στόχων».

Σε καμία περίπτωση με αυτή την επισήμανση δεν αφήνεται να εννοηθεί πως ο στόχος είναι να πουληθούν οι προαναφερόμενοι για να έρθουν οι αντικαταστάτες τους. Ο προσδιορισμός γίνεται για την ποιότητα που έχουν οι τέσσερις που προαναφέρθηκαν σε συνδυασμό με την ηλικία τους και τα πολύ καλά στοιχεία που βγάζουν στο γήπεδο.

Είναι φανερό με βάσει τις σκέψεις που υπάρχουν, πως ο ΠΑΟΚ θα στοχεύσει σε απόκτηση παικτών σε μικρότερες ηλικίες για να ρίξει τον φετινό μέσο όρο του και παράλληλα με τους νεότερους ποδοσφαιριστές που θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν άμεσα (προερχόμενοι για παράδειγμα και από τα τμήματα υποδομής), να μπορέσει ο προπονητής να καλλιεργήσει ένα ισχυρό γκρουπ πρωταθλητισμού.

Και η αναφορά στον Γιαννούλη, τον Λημνιό, τον Σφιντέρσκι και τον Μίσιτς (είναι πιο μεγάλος σε σύγκριση με τους τρεις προαναφερόμενους αλλά έχει αρκετά ακόμη χρόνια μπροστά του για να προσφέρει πολλά) γίνεται για να φανεί ποια είναι η βασική επιθυμία την δεδομένη χρονική στιγμή και πως στο άμεσο μέλλον μπορούν να «τρέξουν» ανάλογες περιπτώσεις.

Ουσιαστικά η στόχευση είναι να αποκτηθούν παίκτες που θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την εξέλιξη που δείχνουν οι τέσσερις προαναφερόμενοι, οι οποίοι δικαιολογημένα θεωρούνται αυτή την στιγμή (παρά την αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας) τα πιο καυτά ονόματα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Κυρίως διότι είναι νεαροί σε ηλικία, έχουν ποιότητα και καθοριστική συμβολή στους αγώνες που συμμετείχαν από την έναρξη της σεζόν.

Είναι δεδομένο πως θα γίνει προσπάθεια για να μειωθεί αισθητά το μπάτζετ. Και φυσικά τα υψηλά συμβόλαια, ανώτερα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, θεωρούνται απαγορευτικά για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.