Ποιος θα πληρώσει τα προπονητήρια που εξαγγέλει ότι θα φτιάξει ο κ. Λιόλιος;

Δημήτρης Κανελλάκης18 Σεπτεμβρίου 2020

Παρακολούθησα σήμερα την διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του υποψήφιου για την προεδρία στις εκλογές της ομοσπονδίας του μπάσκετ, Βαγγέλη Λιόλιου.

Ακουσα με ενδιαφέρον την παρουσίαση του προγράμματός του και ιδιαίτερα ως προς το σκέλος των προθέσεων του για την δημιουργία προϋποθέσεων οικονομικής ανάπτυξης της ομοσπονδίας και επιστροφής του πλούτου που θα δημιουργηθεί στα σωματεία.

Απ' ό,τι κατάλαβα η επιτυχία της διοίκησής του, εφόσον εκλεγεί και αναλάβει να οδηγήσει την ΕΟΚ, εξαρτάται αποκλειστικά από το “Πρόγραμμα Βάση”.

Το “Πρόγραμμα Βάση” είναι η βασική εξαγγελία του κ. Λιόλιου. Δεν αναφέρθηκε σήμερα για πρώτη φορά σ' αυτό.

Πιστεύει, λοιπόν, ο κ. Λιόλιος ότι ως πρόεδρος της ΕΟΚ θα μπορέσει να γεμίσει την Ελλάδα με προπονητήρια, να στεγάσει σε αυτά τις ακαδημίες που υπάρχουν ανά τη χώρα, να τους δώσει την δυνατότητα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τον αριθμό των παιδιών που έχει η καθεμία, να αυξήσουν τα έσοδά τους και έτσι να υπάρξει μια κοσμογονία στο άθλημα που θα κάνει όλους τους συμμετέχοντες στην διαδικασία (ομοσπονδία, σωματεία, ακαδημίες, αθλητές, γονείς) ευτυχισμένους.

Ως ιδέα ακούγεται πάρα πολύ ωραία. Μόνο που ιδέες θα μπορούσε ο καθένας μας να αραδιάσει καμιά δεκαριά. Το θέμα είναι ποια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί, να δουλέψει στην πράξη, να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Η ιδέα του κ. Λιόλιου, κατά την προσωπική μου άποψη, ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί, χρειάζεται πάρα πολύ χρόνο μέχρι να αποδώσει.

Προσωπικά, όμως, πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εφαρμοστεί. Τον ρώτησα χθες ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή αυτών των προπονητηρίων. Αν θα το κάνει ο ίδιος, με δικά του χρήματα, αν διαθέτει η ομοσπονδία κεφάλαια τέτοιου ύψους για να αναλάβει αυτή το κόστος, ή αν έχει λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση α' (δήμοι) και β' (περιφέρειες) βαθμού πώς αυτοί θα διαθέσουν και τους χώρους και τα χρήματα που απαιτούνται.

Δεν έλαβα σαφή απάντηση, παρά μόνο ότι το “Πρόγραμμα Βάση” είναι κοστολογημένο και μια αναφορά του κ. Λιόλιου ότι διαθέτει καλή γνώση των οικονομικών δυνατοτήτων της ΕΟΚ, που αν τη μεταφράζω σωστά “λεφτά υπάρχουν”, αν και όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα επιμένουν ότι η ΕΟΚ έχει χρέη και μάλιστα σημαντικά.

Εάν, πάντως, είναι όντως κοστολογημένο το “Πρόγραμμα Βάση”, αν ξέρει ο κ. Λιόλιος πόσα προπονητήρια σκοπεύει να κατασκευάσει εφόσον εκλεγεί, αν ξέρει το συνολικό κόστος κι αν έχει ήδη εξασφαλίσει και την χρηματοδότηση, νομίζω ότι η παρουσίαση και μόνο αυτών των στοιχείων θα είναι αρκετή για να κερδίσει πανηγυρικά...

ΥΓ.: Εως τώρα ο κ. Λιόλιος μιλάει μόνο για τον εαυτό του. Δεν έχει κάνει ούτε μία αναφορά για τα πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Αν κερδίσει τις εκλογές, με ποιους θα διοικήσει; Με αυτούς που θα εκλεγούν έχοντας δηλώσει ότι στηρίζουν άλλους υποψήφιους;


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.