Ποιος θα ήταν ο αληθινός πρωταθλητής χωρίς δικαστική νοθεία τη σεζόν 2019-20;

Στέλιος Γρηγοριάδης12 Φεβρουαρίου 2021

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την αθώωση του αθώου ΠΑΟΚαπό την Επιτροπή Εφέσεων για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που κατασκεύασε ο Ολυμπιακός. Για πρώτη φορά δικαστές δίκασαν επί της ουσίας και αποφάνθηκαν ότι από τα στοιχεία του ογκωδέστατου φακέλου της υπόθεσης δεν στοιχειοθετείται ούτε καν υπόνοια πολυϊδιοκτησίας!

Εύκολα, λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς πόσο γελοία ήταν η αυτοψία της Μαρούπα στην Ξάνθη και πόσο κατεθυνόμενη ήταν η περίφημη εισήγηση που εξέδωσε ηΕ.Ε.Α. των Αρκούδηδων, κατά παραγγελία του Αυγενάκη και των επιστήθιων φίλων του στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, το ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο είναι ποιος θα ακυρώσει αυτό το κάλπικο Πρωτάθλημα που πήρε ο Ολυμπιακός, ή θα αποφασίσει να συνεχιστεί από την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του, με δεδομένο ότι την ώρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλου, που έγινε Δευτέρα και ήταν ο τελευταίος της 21ης αγωνιστικής, εκδόθηκε και ανακοινώθηκε δημοσίως η εισήγηση της Ε.Ε.Α., με αποτέλεσμα να διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό σε βάρος του πρωτοπόρου εκείνη τη στιγμή ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και υπέρ όλων των υπόλοιπων ομάδων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Ολυμπιακού που ήταν δεύτερος.

Ο ΠΑΟΚ σύρθηκε μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος αρχικά ως... υποβιβασμένος και στη συνέχεια με μείον επτά βαθμούς. Κι ακόμη με τη στάμπα του ενόχου, που είχε κι αυτή τις δικές της πολύ σοβαρές ψυχολογικές συνέπειες. Αλήθεια, πού το γράφει ότι όφειλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να παλεύουν μέχρι το τέλος με επτά βαθμούς λιγότερους από αυτούς που είχαν κατακτήσει μέχρι τότε και, το κυριότερο, ξέροντας ότι η δικαίωση θα έρθει ΜΕΤΑ τη λήξη του Πρωταθλήματος;

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων δεν αθωώνει τον ΠΑΟΚ, που έτσι κι αλλιώς ήταν αθώος. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι το Πρωτάθλημα 2019-20 ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ με μια αστεία εισήγηση της Ε.Ε.Α. και με δύο... μη αποφάσεις δικαστών, οι οποίοι δεν εκδίκασαν την υπόθεση αλλά θεώρησαν, κακώς, ότι τους δέσμευε η εισήγηση της Ε.Ε.Α. Τι άλλο θα έπρεπε να συμβεί για να θεωρηθεί ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ το Πρωτάθλημα μετά την 21η αγωνιστική της κανονικής περιόδου;

Ολα αυτά σημαίνουν ότι ξεχάσαμε ξαφνικά τις αγωνιστικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ; Οχι. Σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε σίγουρα το Πρωτάθλημα αν δεν μεσολαβούσαν οι άκυρες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του; Οχι. Σημαίνουν, όμως, ότι για να ξέρουμε ποιος είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πρωταθλητής της σεζόν 2019-20, αλλά και η αληθινή τελική βαθμολογία για όλες τις ομάδες, πρέπει το Πρωτάθλημα να συνεχιστεί από την 22η αγωνιστική της αγωνιστικής περιόδου. Να γίνουν, δηλαδή, πάλι όλες οι αγωνιστικές και όλα τα ματς των πλέι οφ και των πλέι άουτ που ΝΟΘΕΥΤΗΚΑΝ βάναυσα από τις άκυρες αποφάσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.