Ποιος θα είναι ο επόμενος Φαν Βέερτ της Super League;

Κωστής Παναγιώτου19 Αυγούστου 2022

Το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού είναι αναμφίβολα η περίοδος που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι στον κόσμο περιμένουν τις κινήσεις των ομάδων τους. με αμείωτο το ενδιαφέρον. Σίγουρα οι μεταγραφές των λεγόμενων «μεγάλων» ομάδων τραβούν περισσότερο τα βλέμματα, αλλά τα μεταγραφικά «διαμαντάκια» της φετινής Super League μπορεί να βρίσκονται στις υπόλοιπες ομάδες. 

Στην περσινή λίστα του Metrosport.gr βρισκόταν οι Τομ φαν Βέερτ και Πάολο Φερνάντες του ΝΠΣ Βόλου, ο Τζον Τοράλ του ΟΦΗ και ο Σόνι του Αστέρα Τρίπολης, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις παικτών, καθώς ξεχώρισαν στις ομάδες τους.

Παρακάτω θα δούμε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα τους, ανάμεσά τους και ορισμένοι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό.

Το Metrosport.gr σας παρουσιάζει τα φετινά μεταγραφικά «διαμαντάκια» του ελληνικού πρωταθλήματος εκτός Big-5:

Αστέρας Τρίπολης

Έρβιν Ζουκάνοβιτς (35 ετών)

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έχει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε Κιέβο Βερόνα, Αταλάντα, Ρόμα και Τζένοα, μετρώντας 132 συμμετοχές στη Serie A (10.626 αγωνιστικά λεπτά). Η τελευταία του ομάδα ήταν η τουρκική Καραγκιουμρούκ και την περσινή σεζόν κατέγραψε 23 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Επίσης, έχει 38 συμμετοχές με την Εθνική της Βοσνίας.

Φακούντο Μπερτόλιο (32 ετών)

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άφησε τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη για να κατηφορίσει στην Τρίπολη, σε μια ομάδα με έντονο το λατινικό στοιχείο. Την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια με την κίτρινη φανέλα (1 γκολ, 4 ασίστ)

Ατρόμητος

Βίνταρ Ερν Κιάρτανσον (32 ετών)

Ο υψηλόσωμος επιθετικός από την Ισλανδία θα αποτελέσει τη φετινή σεζόν την αιχμή του δόρατος για τους Περιστεριώτες. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Βαλερένγκα, ενώ μεταξύ άλλων στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Μακάμπι Τελ Αίβ, Μάλμε, Χάμαρμπι και Ρουμίν Καζάν. Στην καριέρα του μέχρι τώρα έχει συμμετάσχει 390 αναμετρήσεις, πετυχαίνοντας 184 τέρματα, ενώ από το 2014 είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του, έχοντας 32 συμμετοχές (4 γκολ).

Λόρενς Ντε Μποκ (29 ετών)

Κάτοικος Περιστερίου θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Βέλγος αριστερός μπακ, οποίος μεταξύ άλλων έχει περάσει από τις Κλαμπ Μπριζ, Οστάνδη, Λιντς, Σάντερλαντ, Ντα Χάαγκ και Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία ήταν και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν μετακομίσει την Ελλάδα.

Γκαετάν Ρομπάιγ (28 ετών)

Ο ακραίος επιθετικός αποτελεί μια ακόμη ηχηρή κίνηση για τον Ατρόμητο, με τον Γάλλο να έχει περάσει στο παρελθόν από Άρας, Γκινγκάμπ, Βαλενσιέν, Σερκλ Μπριζ, ενώ αγωνίστηκε στη Β ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν. Μέχρι πρότινος ήταν στο ρόστερ της Λανς. Στη Ligue 2 έχει συμμετάσχει σε 124 παιχνίδια (28 γκολ, 23 ασίστ).

ΝΠΣ Βόλος

Νικολάς Μεσκίδα (30 ετών)

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 11 χρόνια, καθώς η τελευταία ομάδα στη Γηραιά ήπειρο ήταν η νορβηγική Λίλεστρομ. Από το 2014 αγωνιζόταν στο MLS, μετρώντας 178 συμμετοχές (18 γκολ, 9 ασίστ). Πριν υπογράψει στην ομάδα της Μαγνησίας φορούσε τη φανέλα των Κολοράντο Ράπιντς.

Ισμαΐλα Ουεντραόγκο (23 ετών)

Ο μέσος από τη Μπουρκίνα Φάσο παραχωρήθηκε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στη Β ομάδα του «Δικεφάλου», συμμετέχοντας σε 19 παιχνίδια στη Super League 2. Με την Εθνική ομάδα της χώρας του έχει 15 συμμετοχές.

Ιωνικός

Ζινεντίν Μασάς (26 ετών)

Ο Γάλλος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μαρσέιγ, αγωνιζόμενος 12 φορές με την πρώτη ομάδα. Στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των Τολούζ και Κάπρι. Τον Ιανουάριο του 2018 αποκτήθηκε από τη Νάπολι, αλλά δεν κατάφερε ποτέ αγωνιστεί με τους «παρτενοπέι» και παραχωρήθηκε δανεικός σε Κροτόνε, Κοσέντζα, Φένλο και Χόνβεντ.

Χαβιέρ Μεντόσα (29 ετών)

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός άφησε τον Παναιτωλικό και μετακόμισε στη Νίκαια. Τις δύο τελευταίες σεζόν στο Αγρίνιο αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, έχοντας 54 συμμετοχές, 6 γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Λαμία

Τόμας Ντε Βινσέντι (33 ετών)

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια, όπου στο παρελθόν είχε περάσει από την Καλαμάτα, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό. Το 2014 μετακόμισε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ και δύο χρόνια μετά αποκτήθηκε από την Αλ Σαμπάμπ, έναντι 3 εκατ. ευρώ, ενώ το 2018 επέστρεψε στους Κύπριους, με τους οποίους κατέγραψε 187 συμμετοχές (52 γκολ, 12 ασίστ).

Ρίτσμοντ Μποάκιε (29 ετών)

Ο διεθνής Γκανέζος επιθετικός αποτελεί το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού για τη Λαμία, οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν το πέρασμά του από τη Γιουβέντους, η οποία έβγαλε από το ταμείο της 4 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί με τη φανέλα της. Παρόλα αυτά μεταξύ άλλων αγωνίστηκε στις Σασουόλο, Έλτσε, Τζένοα, Ερυθρό Αστέρα και Ρόντα. Σε 389 αγώνες στην καριέρα του έχει πετύχει 130 τέρματα.

Λεβαδειακός

Άντονι Μπελμόντ (26 ετών)

Ο μέσος από τη Γαλλία μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του άξονα, ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Γκρενόμπλ, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Ιστρ, Ντιζόν και Λέφσκι Σόφιας.

Μίχαλ Σκβάρκα (30 ετών)

Η περίπτωση του Σλοβάκου επιτελικού μέσου αξίζει την προσοχή μας. Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί σε μεγάλες και γνωστές ομάδες αλλά έχει καταγράψει μια σπουδαία καριέρα στο πρωτάθλημα της χώρας του, μετρώντας 43 γκολ και 47 ασίστ σε 200 παιχνίδια.

ΟΦΗ

Έρικ Λάρσον (31 ετών)

Οι μεταγραφικές κινήσεις των Κρητικών το φετινό καλοκαίρι ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα και η περίπτωση του Σουηδού το αποδεικνύει περίτρανα. Ο Σουηδός δεξιός οπισθοφύλακας έχει 173 αναμετρήσεις με τη φανέλα της Μάλμε την τελευταία τετραετία, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας στην κατάκτηση των δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2020, 2021).

Νουά Ντικό (30 ετών)

Ο επιθετικός από το Μάλι έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την Αγγλία και την Championship. Ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του πριν μετακομίσει στην Κρήτη, ήταν η Μαλάτιασπορ, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Γουίγκαν, Μπλάκπουλ, Γουλβς, Ρόδερδαμ Γιουνάιτεντ, Χαλ, Φίτεσε και Γκαζιαντέπ. Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει 160 συμμετοχές, 34 γκολ και 15 ασίστ.

Ασάνε Ντιουσέ (24 ετών)

Ο αμυντικός μέσος από τη Σενεγάλη υπέγραψε στον ΟΦΗ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της Σεντ-Ετιέν, η οποία τον είχε αποκτήσει το 2017 από την Έμπολι έναντι 4 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχει αγωνιστεί στην Κιέβο Βερόνα και στην Ανκαραγκουτσού. Στη Serie A μετράει 62 συμμετοχές και στη Ligue 1, με τη Σεντ-Ετιέν, 41.

Παναιτωλικός

Αντώνης Στεργιάκης (23 ετών)

Μπορεί να είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, αλλά ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας ξεκίνησε την καριέρα του στις μικρές ομάδες του Άρη. Το 2015 έφυγε για πρώτη φορά από τη χώρα, πηγαίνοντας στην Σλάβια Σόφιας και το 2020 ήρθε η πρόταση από τη Μπλάκμπερν, χωρίς όμως να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα.

Σεμπάστιαν Μλάντεν (30 ετών)

Ο κεντρικός αμυντικός από τη Ρουμανία το 2008 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρόμα και μέχρι το 2015 ήταν στην ιταλική ομάδα, αγωνιζόμενος μόνο στην Primavera (61 αγώνες), ενώ είχε παραχωρηθεί δανεικός σε Τσίντια Ταργκοβίτσε, Βιτορούλ, Ολαένσε και Σουντιρό. Τελευταία ομάδα πριν μετακομίσει στην ομάδα του Αγρινίου ήταν ρουμανική Φαρούλ, με την οποία έχει παραπάνω από 200 συμμετοχές.

ΠΑΣ Γιάννινα

Ζερόμ Πριόρ (27 ετών)

Ο Γάλλος γκολκίπερ ήρθε να αντικαταστήσει το μεγάλο κενό που άφησε ο Λοντίγκιν. Από το 2014 έως το 2019 ήταν μέλος της πρώτης ομάδας της Μπορντό, μετρώντας 42 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Βαλενσιέν παίρνοντας τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα για δύο σεζόν. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του η Καρταχένα.

Παναγιώτης Τζίμας (21 ετών)

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην ομάδα των Ιωαννίνων. Πέρυσι βρισκόταν στην Β ομάδα των «ασπρόμαυρων», καταγράφοντας 30 συμμετοχές στην Super League 2, πετυχαίνοντας και 7 τέρματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.