Ποιος είναι ο 79χρονος που απανθρακώθηκε στο «Παπανικολάου»

Metrosport Team06 Απριλίου 2022

Ένας 79χρονος άνδρας απανθρακώθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα - Πολύ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο άλλος ασθενής που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο

Ηλικιωμένος ήταν ο άνδρας που απανθρακώθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε σε δωμάτιο του 2ου ορόφου της πτέρυγας περιστατικών Covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου σήμερα το πρωί.

Διαβάστε επίσης - Δύο σοβαρά εγκαυματίες από τον θάλαμο όπου ξέσπασε η φωτιά στο Παπανικολάου-Ο ένας σε ΜΕΘ

Συγκεκριμένα, ένας 79χρονος άνδρας απανθρακώθηκε σε έναν θάλαμο με τρεις κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό όταν, όπως σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αποπειράθηκε να ανάψει τσιγάρο με αποτέλεσμα να αναφλεγεί το οξυγόνο και να προκληθεί μεγάλη φωτιά, με υψηλό πυροθερμικό φορτίο.

Από την ανάφλεξη, τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 52χρονος άνδρας που ήταν στον ίδιο θάλαμο με τον 79χρονο, ο οποίος και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολύ σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Στο δωμάτιο βρισκόταν και ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος φέρει επίσης εγκαύματα αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε ΜΕΘ και έτσι βρίσκεται σε απλή κλίνη του νοσοκομείου σε άλλη πτέρυγα.

Στο σημείο θα μεταβεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η πυρκαγιά στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε το πρωί, περίπου στις 9:00.

Η φωτιά, όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής οι πληροφορίες, ξέσπασε όταν ο 79χρονος αποπειράθηκε να ανάψει τσιγάρο και ανεφλέγη η παροχή του οξυγόνου. Άμεσα ξέσπασε πυρκαγιά στο δωμάτιο, η οποία επεκτάθηκε και σχημάτισε πολύ πυκνό καπνό.

Διαβάστε σχετικά - Φωτιά στο Παπανικολάου: Απανθρακώθηκε ασθενής με Covid- Άναψε τσιγάρο, ανεφλέγη το οξυγόνο

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Να σημειωθεί πως η πτέρυγα Covid έχει εκκενωθεί πλήρως. Από την πυροσβεστική υπηρεσία μεταφέρθηκαν 35 ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο ώστε να μην κινδυνέψουν από τον πυκνό καπνό που υπήρχε στο κτήριο λόγω της πυρκαγιάς. Από τον πρώτο όροφο μεταφέρθηκαν 23 ασθενείς και από τον τρίτο 12.

Το ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο τραυματίες ασθενείς από την κλινική Covid σε άλλη κλινική του νοσοκομείου.

Πηγή:voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.