Ποιος άνοιξε την πόρτα του ΠΑΟΚ και του Ιβάν στον προκλητικό και ανεκδιήγητο Κούγια;

Δημήτρης Μπούζας16 Φεβρουαρίου 2022

Παραμονές κρίσιμων αναμετρήσεων (ευρωπαϊκών και εγχώριων) είναι επόμενο ο Λουτσέσκου να επικεντρώνει το ενδιαφέρον και την αγωνία του, αλλά και τις προσδοκίες του, σε μια ομαλή εξέλιξη της προετοιμασίας των παικτών του. 

Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας του κορωνοϊού, με συνέπεια να υποχρεωθεί σε απαραίτητους ανασχεδιασμούς, πέρα από τα όποια rotation είχε υπολογίσει για να καταφέρει να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί με την προσθήκη και των υποχρεώσεων στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. 

Το πρώτο τεστ αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Το αποτέλεσμα του οποίου κρίνεται ικανοποιητικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο θετική κατάληξη μπορούμε να προεξοφλήσουμε και για το δεύτερο, από τη στιγμή που αυτό έχει να κάνει με μια ομάδα διαφορετικού επιπέδου και δυναμικής από τους Περιστεριώτες. Άλλο ο Ατρόμητος και άλλο η Μίντιλαντ. 

Σαφέστατα ως εκ τούτου «τίθεται θέμα» και μάλιστα σοβαρό αν υπάρξουν απουσίες και μάλιστα βασικών μονάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Σε αυτό το ιδιαίτερα αινιγματικό «σταυροδρόμι» εγχώριων κι ευρωπαϊκών αναμετρήσεων (ας μην ξεχνάμε ότι αμέσως μετά την Πέμπτη, την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη) ο Ραζβάν καλείται να προετοιμαστεί ο ίδιος αλλά και να προετοιμάσει και τους παίκτες του, ώστε να ξεπεράσουν από κοινού τις όποιες δυσκολίες, χωρίς απώλειες, ή με τις λιγότερες δυνατόν αβαρίες. 

Ασφαλώς και δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και οι νέες εξετάσεις σε ότι αφορούν τους παίκτες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, να επιτρέψουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Ομως και σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι προσβληθέντες. 

Εν ολίγοις ο Ραζβάν αυτή τη στιγμή έχει επιστρατεύσει όλες τις αισθήσεις του με τις εμπειρίες και τα αντανακλαστικά της επιβίωσης, προκειμένου να ξεπεράσει τα δύσκολα και να οδηγήσει την ομάδα του σε αποτελέσματα τα οποία θα της επιτρέψουν να συνεχίσει αδιατάραχτα την καλή της πορεία. 

Στην αισιόδοξη αυτή προοπτική καταλήγουν οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ, διαπιστώνοντας πως οι νεοφερμένοι (Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες) και ο Μιτρίτσα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία, είναι σε θέση να αναπληρώσουν κενά και να εξισορροπήσουν καταστάσεις. 

Στο περιθώριο όλων αυτών μπορεί να προστεθεί και η χθεσινή αποκαλυπτική συνέντευξη του νέου τεχνικού διευθυντή, του οποίου ο λόγος, οι απόψεις και οι διαβεβαιώσεις ήταν ευκρινέστατες, ειλικρινείς και πέραν του δέοντος αισιόδοξες. Λεπτομέρεις αναφορές σε άλλες σελίδες του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ.

Προκλητικός και ανεκδιήγητος

Με αφορμή την εντυπωσιακή παρέμβαση του ηγέτη του ΠΑΟΚ, θελήσαμε να πούμε δυο κουβέντες για την αήθη επίθεση που δέχθηκε  από τον πρόεδρο της ΑΕΛ, η οποία φιλοξενήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θεωρείται λογική μια απόφαση να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τον Αλέξη Κούγια, όταν ο ίδιος στην εν γένει συμπεριφορά του αποκλειστικά στον χώρο του ποδοσφαίρου, έχει αποδείξει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο, ανώφελο και απλό χάσιμο χρόνου. Οι ανεπανάληπτες κυβιστήσεις του (κοινώς κωλοτούμπες) επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. 

Είναι αυτός που στη μεγάλη αθλητική δίκη του ποδοσφαίρου ανακάλεσε την αρχική κατάθεση του με την οποία παρουσίαζε ως καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Βαγγέλη Μαρινάκη και άνευ λόγου... και αιτίας βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ δίπλα του συμπολεμιστής, έμπιστος συνεργάτης και κατασκευαστής σεναρίων όπως το περιβόητο της πολυιδιοκτησίας. 

Είναι ο ίδιος που όταν βγήκε από το γραφείο του Ιβάν μετά το δώρο που του έκανε δίνοντας του τον Κάτσε και τον Ουάρντα για να κρατηθεί η ομάδα του στην κατηγορία, εγκωμίαζε δημόσια την προσωπικότητα του Ιβάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι του έκανε έκπληξη η οικογένεια Σαββίδη, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει και πάλι σε χρόνο ρεκόρ να συνεργαστεί με όσους πολεμούσαν διαχρονικά και με μίσος τον ΠΑΟΚ, προσθέτοντας σε όλα αυτά τα ακατανόητα και αδικαιολόγητα και την προχθεσινή του προσωπική επίθεση στον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Μια επίθεση που την πρόβαλαν όλα τα ΜΜΕ του ερυθρόλευκου προέδρου για τους δικούς τους και ευνόητους λόγους. 

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ δεν είναι ο Αλέξης Κούγιας. Αυτός κάνει τη δουλειά του. Εκείνο όμως που ενοχλεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ και που ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση από αυτούς που έπρεπε να την δώσουν, είναι ποιοι ήταν εκείνοι που παρουσίασαν τον πρόεδρο της ΑΕΛ ως έναν εξαιρετικό, προφανώς και πολύτιμο, φίλο στον Ιβάν. 

Επ' αυτού έχουν κάτι να μας πουν οι εκπρόσωποι του όλου οργανισμού; Ποιανού φαεινή ιδέα ήταν να ανοίξουν την πόρτα του ΠΑΟΚ και του Ιβάν σε αυτόν τον προκλητικό και ανεκδιήγητο τύπο που πρωτοστατεί μονίμως σε ότι αντιΠΑΟΚτσήδικο επινοείται, γεννιέται και πλασάρεται;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.