Ποιόν ωφελεί η κυβερνητική (ένοχη;) ανοχή

Αρις Νικολάκης27 Ιανουαρίου 2020

Κατ’ αρχήν – πριν προχωρήσουμε στην κατάθεση της άποψης μας για όσα εξελίσσονται υπό την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού μας – οφείλουμε κάτι. Να τον τονίσουμε πως ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά δεν πρέπει να παρεκκλίνει έστω και δεκάτου της μοίρας από τον προσανατολισμό του. Τούτο δε, καθώς είναι ηλίου φαεινότερη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού του…

Είναι μάλιστα καθοριστική, είναι εξαιρετικά σημαντική η παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη προς προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ. Η σημασία αυτής της παρέμβασης επιδρά εμψυχωτικά… Τονωτικά τέλος πάντων, σε μία φάση κατά την οποία ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος βάλλεται πανταχόθεν.

Θα πείτε βέβαια, πότε δεν βαλλόταν; Εδώ ακόμη κι όταν δεν κατακτούσε τίτλους, βαλλόταν. Τώρα που κατακτά, δεν θα βληθεί, λέμε εμείς. Το κακό για όσους μαίνονται κατά του ΠΑΟΚ – υπό την (ενοχή;) ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού μας – είναι πως… «Μόνον τα όνειρα δεν κλέψαν,. Όλα τα άλλα, τα ληστέψαν», όπως τραγουδά ο Κώστας Χατζής σε στίχους Ναχμία Νίνα Σάρα.

Αυτά τα όνειρα των φίλων του «δικέφαλου» συντηρούν την δυναμική τους. Και αυτή την δυναμική ατσαλώνει ο Ιβάν Σαββίδης. Ως εκ τούτου αυτός καθίσταται και στόχος τους…

Τα λέγαμε και τις προάλλες. Δεν στοχεύουν τυχαία στον Ιβάν Σαββίδη αλλά κι αυτός; «Κάποιοι θέλουν να με διώξουν όμως εγώ δεν θα φύγω ποτέ», διαμηνύει!

Χρήζει τεράστιας προσοχής λοιπόν, η κατάσταση. Από όλους, μα όλους ανεξαιρέτως για να μην παρεκκλίνει ο ΠΑΟΚ από τον προσανατολισμό του! Για να αποτύχουν όσοι με μένος και τυφλό πάθος βάλλουν εναντίον του προκειμένου, να τον αποπροσανατολίσουν αγωνιστικά.

Προχωρούμε τώρα, σε όσα εξελίσσονται υπό την αδιαφορία της νυν Κυβέρνησης. Κι εδώ προσέξτε. Δεν το λέμε εμείς. Το λέει εμμέσως πλην σαφώς η κοινή ανακοίνωση ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, ΚΑΕ και ΤΑΠ ΠΑΟΚ για την προσβολή του Ιβάν Σαββίδη. Η ανακοίνωση είναι καταπέλτης. Με σαφείς αιχμές κατά της νυν Κυβέρνησης για τον ρόλο της α λα Πόντιος Πιλάτος προκαλεί σοβαρότατο θέμα. «Δεν είστε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων όταν ανέχεστε αυτήν την κατάσταση», λέει η ανακοίνωση. Άδικο έχει; Κι εάν έχει… Απόδειξη!

Εάν κι εφ’ όσον δεν κατανοούν τουλάχιστον, οι βουλευτές της Νέας πως – πέραν του γηπέδου που παραχωρείται έτσι στην τέως (συγ)Κυβέρνηση - κλιμακώνονται οι αντιδράσεις και δη, με πολιτικό κόστος… Ε, τότε όπως στρώνουν ας κοιμηθούν.

Όπως και να το κάνουμε πάντως, προκαλεί πολλές απορίες η στάση των πολιτικών εκφραστών της νυν Κυβέρνησης. Γίνεται χαλασμός. Προκαλείται μέχρι κι εθνικό θέμα. Τέτοιο – βλέπετε – είναι ένα θέμα στο οποίο κυριαρχεί η αμφισβήτηση η ελληνικότητα ενός Έλληνα ποντιακής καταγωγής με εθνική προσφορά. Επικρατεί αναβρασμός. Επιχειρείται κακώς, κάκιστα διχασμός. Η σιωπή τους δεν ωφελεί. Βλάπτει σοβαρά η κυβερνητική σιωπή…

Το κύμα της παλλαϊκής οργής «πήρε και σήκωσε» τους πάντες κατά της βαριάς προσβολής προς τον Ιβάν Σαββίδη. Τους πάντες; Ε, όχι και τους πάντες. Οι εκφραστές της νυν Κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν αμετακίνητοι στη σιωπή τους. Κι ενώ πήραν την μπάλα στα πόδια τους οι της τέως (συγ)Κυβέρνησης.

Μέχρι πότε θα το πράττουν; Η σιωπή τους – όπως και στο Σκοπιανό – δεν είναι απλά, ενοχή. Δύναται να καταστεί ενοχή...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.