«Ποιον» ήθελε να «προστατέψει» ο Λευτεράκης πριν ανασχηματιστεί;

Δημήτρης Μπούζας01 Ιουλίου 2020

Η σκανδαλώδης τροπολογία του τον εξέθεσε για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνοντας πλέον την τεκμηριωμένη άποψη της κοινής γνώμης ότι ποτέ δεν υπήρξε Υφυπουργός του ελληνικού Αθλητισμού, αλλά ήταν ένας κοινός τοποτηρητής και διεκπεραιωτής των υποθέσεων του Ολυμπιακού.

Το ότι έγινε πραγματικός χαμός προχθές με το νέο «ρεσάλτο» του αμετανόητου και προκλητικού Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή, ασφαλώς το έχετε μάθει. Μερικοί από εσάς πιθανότατα και να γνωρίζετε και τις λεπτομέρειες του «στριπτίζ» που υπέστη, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να περάσει δια της πλαγίας – έστω και κοινοβουλευτικής – οδού πονηρές ασυλίες και συγχωροχάρτια και τρόπους αποφυγής της ελληνικής δικαιοσύνης από διωκόμενους ακόμη και για κακουργήματα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

 Οι συσχετισμοί βέβαια όπως και οι συνειρμοί που ακολούθησαν μετά το «ρεσάλτο» όπως ήταν φυσιολογικό προσγειώθηκαν και συνδέθηκαν σε σχέσεις και σε πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε ένθερμους μεγαλόσχημους υποστηρικτές του κ. Υφυπουργού. 

Η κοινή γνώμη ασφαλώς σήκωσε το κεφάλι ψηλά για να δει κάποια μεγάλα ονόματα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τα λιμά των κατηγορούμενων στις εκκρεμείς δίκες που υπάρχουν. Στις απόψεις της κοινής γνώμης άκουγες τα κλασικά και χαρακτηριστικά: «Αλήθεια δεν ξέρετε ποιον ήθελε να προστατέψει;». Ή το αντίστοιχο: «Μήπως δεν γνωρίζετε στην προκειμένη περίπτωση τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;». 

Ο Λευτέρης απτόητος και ατρόμητος και στην προσπάθεια του να αφήσει καλές εντυπώσεις, ανέλαβε την ευθύνη να επιχειρήσει μέσα στη Βουλή κοινοβουλευτική ακροβατική επίδειξη δίχως δίχτυ ασφαλείας. Το τι έγινε; Το προαναφέραμε. Διαβάστε όμως δύο χαρακτηριστικές τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων: «Η τροπολογία Αυγενάκη είναι άθλια, απαράδεκτη, φωτογραφική και βαθιά καταδικασμένη ως λογική και πολιτική άποψη στη συνείδηση των πολιτών. 

Επιτρέπει σε καταδικασμένους τελεσίδικα παράγοντες του αθλητισμού να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους στη διοίκηση σωματείων, στην ενασχόληση με τον αθλητισμό μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του δικαστηρίου ή αμετάκλητο το βούλευμα που τους παραπέμπει σε δίκη. Ποιους φωτογραφίζετε εδώ κ. Αυγενάκη; Να πείτε τα ονόματα των καταδικασμένων που έχουν παραπεμφθεί στο δικαστήριο και έχουν τελεσίδικη απόφαση που τους καταδικάζει για απάτες, εκβιάσεις, στημένους αγώνες και που από αύριο θα επιστρέψουν στη διοίκηση αθλητικών σωματείων. Ποιοι είναι;».

Η δεύτερη από τον βουλευτή του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντιχάκη: «Είναι κατάπτυστη και επικίνδυνη η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία με μία απλή τροποποίηση του νόμου αντικαθιστά τη λέξη “τελεσίδικα” με τη λέξη “αμετάκλητα” τόσο απλά, βάζοντας κανονικά, όχι από το “παράθυρο” αλλά από την “πόρτα”, κύριε υπουργέ, υπόδικους, όσους έχουν καταδικαστεί και στον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό για κακούργημα».

Μετά τον σάλο, ο Λευτέρης τρομοκρατημένος την «έκανε γυριστή» και υποχρεώθηκε σε τροποποιήσεις της κατάπτυστης πρότασης του. Η ζημιά όμως είχε γίνει και προστέθηκε στις τόσες άλλες που έχει κάνει σε βάρος όλων και οι οποίες στην ούγια τους έγραφαν Ολυμπιακός. Ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ σχεδόν εξοντώθηκε αγωνιστικά από την αμαρτωλή επιτροπή του. 

Η ΑΕΚ πρόσφατα με ανακοίνωση της τον ξεφώνισε δημόσια ότι ακολουθεί σε βάρος της στοχευμένες επιθέσεις υπαγορευόμενες από το λιμάνι. Να μην ξεχνάμε και την ταπείνωση που υπέστη από τους Παναθηναϊκούς οι οποίοι του απαγόρευσαν να προσέλθει σε εκδήλωση τους, λέγοντας του ότι να πάει εκεί όπου θα τον υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες (υπονοώντας σαφέστατα τον Καραπαπά και την επιστημονική κοινότητα). Φεύγει (;) λοιπόν θέλοντας και μη και παίρνει μαζί του το στίγμα το οποίο τον παρουσιάζει ξεκάθαρα όχι σαν Υφυπουργό Αθλητισμού αλλά σαν Υφυπουργό ενός συλλόγου. Όσο για τον «ποιον», ή «ποιους» ήθελε να προστατέψει με την απαράδεκτη τροπολογία του δεν χρειάζεται παρά να μείνουμε σε αυτά που λέει η κοινή γνώμη: «Αλήθεια τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;».

ΥΓ1: Σήμερα το παιχνίδι στην Τούμπα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ είναι από εκείνα που κερδίζονται με «το μαχαίρι στα δόντια», με ότι σημαίνει αυτό.

ΥΓ2: Φουλ επίθεση του Τζώρτζογλου στον Αλέκο. Το τι του έσυρε δεν λέγεται. Από μαϊντανό έως πηγή μολύνσεως του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ3: Η είδηση ότι προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δείχνει ότι κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.